Znan razpored kvalifikacij za olimpijske igre

Po osvojenem 4. mestu na nedavno končanem evropskem prvenstvu si je slovenska reprezentanca priigrala tudi nastope v kvalifikacijah za olimpijske igre. Turnir bo od 17. – 19. aprila potekal v Berlinu, Slovenija pa se bo pomerila z Nemčijo, Švedsko in Alžirijo.


Prvi dan se bodo izbranci Ljubomira Vranješa pomerili z iz brano vrsto Alžirije. Rokometaši iz Afrike so na tamkajšnjem prvenstvu, ki je potekalo v istem časovnem obdobju kot Euro, osvojili tretje mesto, potem ko so v polfinalu s 27:30 klonili proti Egiptu, ki je kasneje tudi osvojil naslov prvaka..

Dan za tem bodo fantje izpod Alp v Max Schmeling Halle nasproti stali gostiteljem Nemcem, ki so na minulem evropskem prvenstvu osvojili peto mesto, v nedeljo 19. aprila pa jih čaka še obračun s starimi znanci Švedi. Slovenija in Švedska sta si nasproti stali tudi na evropskem prvenstvu. Na tekmi drugega kroga prvega dela EP so bili na koncu slavili Slovenci z rezultatom 21:19.

Vzporedno z berlinskim, bosta potekala še dva kvalifikacijska turnirja – v norveškem Trondheimu (Norveška, Brazilija, Čile, Južna Koreja) in Parizu (Francija, Hrvaška, Tunizija, Portugalska). Iz vsake skupine bosta na olimpijado, ki bo v japonski prestolnici potekala med 24. julijem in 9. avgustom, napredovali po dve izbrani vrsti.

Foto: Nebojša Tejić, RZS

Komentarji