Znani so vsi udeleženci SP 2021 v Španiji

Po končanih kvalifikacijah v južni in centralni Ameriki je znanih vseh 32 reprezentanc, ki bodo decembra nastopale na svetovnem prvenstvu 2021 v Španiji.


Kvalificirane reprezentance za SP 2021

Španija: Gostiteljica turnirja

Nizozemska: Branitelj naslova

Norveška (NOR), Francija (FRA), Hrvaška (CRO), Danska (DEN): Štiri najbolje uvrščene ekipe iz EHF EURO 2020.

Avstrija (AUT), Češka (CZE), Nemčija (GER), Madžarska (HUN), Črna gora (MNE), Romunija (ROU), Ruska rokometna zveza (RHF), Srbija (SRB), Slovenija (SLO), Švedska (SWE): Evropske kvalifikacije

Angola (ANG), Kamerun (CMR), Tunizija (TUN), Kongo (CGO): Najboljše štiri reprezentance na afriškem prvenstvu CAHB za ženske leta 2021.

Slovaška (SVK): Wild Card

Portoriko (PUR): zmagovalke prvenstva NACHC za ženske leta 2021 v Severni Ameriki in na Karibih. (1)

Kitajska: Wild Card

Poljska (POL): Prva nadomestna država iz Evrope

Republika Koreja (KOR), Japonska (JPN), Kazahstan (KAZ), Iran (IRI)*, Uzbekistan (UZB): Najboljših pet reprezentanc iz AHF azijskega prvenstva 2021.

Brazilija (BRA), Argentina (ARG), Paragvaj (PAR): Najboljše tri uvrščene ekipe prvenstva SCAHC za ženske v Južni in Srednji Ameriki leta 2021.

SP v Španiji bo že 25. po vrsti. Prvič v zgodovini bo na tekmovanju sodelovalo 32 reprezentanc. Dogajanje se bo pričelo 1. decembra in končalo 19. Gostitelj SP je Španija, prizorišča tekem pa bodo v naslednjih mestih: Castelló, Granollers, Llíria in Torrevieja. Odigranih bo 108 tekem.

Komentarji