Znani udeleženci Lige Prvakov, Celje na “čakalni listi”

Evropska rokometna zveza je potrdila 10 udeležencev Lige Prvakov za sezono 2020/2021. Poleg 10 “priviligiranih” ekip je v najmošnejšem klubskem rokometnem tekmovanju na svetu še 6 prostih mest, za katera se poteguje 14 klubov. RK Celje Pivovarna Laško ima zagotovljeno mesto v novonastali Evropski Ligi, ki je sedaj drugorazredno evropsko tekmovanje, medtem ko je Pokal EHF po moči na tretjem mestu.


10 ŽE UVRŠČENIH EKIP: PSG (FRA), Kiel (NEM), Vardar (MAK), Veszprem (MAD), Barcelona (ŠPA), Kielce (POL), Aalborg (Danska), Zagreb (HRV), Porto (POR), Flensburg (NEM)

EHF je 10 udeležencev določila na podlagi najvišje uvrščenih nacij po januarski jakostni lestvici (9 mest), eno mesto pa je pripadlo državi, ki je bila v zadnjih 3 letih najmočnejša v pokalu EHF, to je Nemčija – zato ima Nemčija 2 predstavnika med deseterico. Kot že omenjeno, na voljo je še 6 mest, za katere se bori 14 klubov.

Španija, Poljska, Francija, Madžarska, Makedonija, Danska in Portugalska so EHF zaprosile za še eno dodatno mesto v Ligi Prvakov, medtem ko Celjani spadajo v “koš” ekip, ki so podale prošnjo za napredovanje iz Evropske Lige v Ligo Prvakov. Teh ekip je poleg Celja še 6 – Meškov Brest (BLR), Dinamo Bukarešta (ROM), Kadetten Schaffhausen (ŠVI), Bešiktaš (TUR), Elverum (NOR) in Motor Zaporožje (UKR).

Pred časom je sicer predsednik EHF Michael Wiederer dejal, da si ne zna predstavljati Lige Prvakov brez celjskega kluba, a počakati bomo morali do 19. junija, ko bo uradno znano, kdo prejme dodatnih 6 vstopnic za najelitnejše klubsko tekmovanje.

Komentarji