Znanih top 8 ekip pokala Slovenije

O 1/8 finala smo že pisali, saj so bile nekatere tekme odigrane že lansko koledarsko leto. Tri tekme pa so bile prestavljene in odigrane pred nekaj dnevi.


RD Herz Šmartno – RD Koper  28:38 (13:21)

Favoriti iz Kopra so tekmo začeli zelo podjetno in povedli 2:7. Domača ekipa se je nato malo zbrala ter znižala na 7:10. Gostje so nato strnili vrste v obrambi, kar je prisililo domačo ekipo k napakam, razlika se je pričela hitro višati, ter na polčasu znašala že visokih devet zadetkov.

V drugem polčasu so gostje kontrolirali rezultat, domača ekipa ni imela moči, da bi se približala prvoligašem. Proti koncu tekme sta oba trenerja ponudila priložnost vsem igralcem s klopi. Pri domači ekipi je za člane debitiral 17 letni Domen Jamnik.

FOTO: RD Herz Šmartno

 RD Moškanjci Gorišnica – RK Trimo Trebnje 20:33 (11:14)

RK Trimo Trebnje se je s suvereno zmago proti Moškanjcem Gorišnici uvrstilo med najboljših osem moštev v pokalu Slovenije. Gostje so v uvodnih desetih minutah imeli malce težav, da si priigrajo višjo prednost, nato pa je vendarle steklo. Z delnim izidom 1:6 je trebanjska zasedba povedla s 4:9 in prednost v nadaljevanju ohranjala med dvema in štirimi zadetki. Končni izid prvega dela je bil 11:14.

V drugem polčasu smo spremljali povsem drugačen obraz trebanjskih rokometašev, ki so z delnim izidom 2:12 povišali prednost na +13 (13:26). V končnici ni bilo dvomov o zmagovalcu. Tekma se je na koncu končala z 20:33.

DOL TKI HRASTNIK : GORENJE VELENJE 26:33 (13:17)

Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtek odigrali tekmo 1/8 finala Pokala Slovenije. V Dolu pri Hrastniku so bili boljši od domačinov s 33:26. Tekmo 1/8 finala so gostje odprli nekoliko zadržano. Domači so z veliko mero motivacije in čvrsto obrambo velenjskim osam povzročali kar nekaj težav v napadu. Po 15. minutah igre so Velenjčani prvič na tekmi povedli za dva (8:6), ko je svoj četrti zadetek dosegel Matic Verdinek. Prednost treh zadetkov (10:7), ki so jo velenjski rokometaši ustvarili slabih deset minut pred koncem prvega dela, so še nekoliko povišali in na odmor odšli s štirimi zadetki prednosti (17:13).

Prvih nekaj minut nadaljevanja so domači rokometaši še lahko sledili tempu igre, ki ga je narekovala ekipa Zorana Jovičića. Po petih minutah igre v drugem delu so zaostajali za pet zadetkov, nato pa so črno-rumeni svojo prednost le še začeli višati. Za +8 (25:17) je v 45. minuti zadel Filip Banfro, že v naslednjem hitrem protinapadu je Tadej Mazej prednost povišal na +9 (26:19). Tekma se je zaključila z rezultatom 33:36 v korist gostov iz Velenja.

FOTO: RK Gorenje Velenje

 

1/8 finala pokala Slovenije: Kdo je med najboljših 8?

 

Komentarji