Zorman: “Izgubili smo na hitrosti in širini”

Sicer se Ferski Otoki zdijo kot popolen “outsider”, a je to daleč od resnice. To so tudi včeraj dokazali, na srečo pa je selektor Zorman slovenske reprezentante dobro pripravil na tak scenarij. Kakšni so bili odzivi naših po tekmi?


“Pričakovali smo naporno tekmo. Z vsemi manjšimi in večjimi poškodbami smo mi nekoliko izgubili na hitrosti in širini igralskega kadra. A fantje, ki so v Berlinu, so pokazali svoj značaj. Pokazali so, da si želijo uspehov, ekipa je delovala složno. Tudi ko so bili v ospredju tekmeci, večje panike ni bilo. Vedeli smo, da nam bo uspelo rezultat preobrniti. Za prikazano v drugem polčasu lahko fantom samo čestitam,” je po tekmi dejal Zorman.

“Ni bilo enostavno, vsi smo igrali v nekakšnem krču. Nismo bili sproščeni in pokazali vsega, kar znamo. Uspešno smo prebili led, s tem se lahko tolažimo, a že čez dva dneva moremo biti boljši. Tekma s Poljsko bo za nas novi finale. Tekmo s Ferskimi otoki moramo analizirati. Zagotovo je veliko stvari, ki jih je potrebno popraviti. S širino, ki jo premoremo, imamo še marsikaj za pokazati,” je dodal eden najboljših slovenskih posameznikov proti Fercem, organizator igre Zarabec.

Komentarji