Zorman najprej malce potarnal, a hitro pogled usmeril naprej

Slovenska moška članska reprezentanca je včeraj vsekakor prikazala izjemno dobro igro in z zmago proti Braziliji naredila velik korak proti uvrstitvi na olimpijske igre. Kako je tekmo videl selektor Zorman?


Uroš Zorman, selektor Slovenije:
“Poškodbe nas nikakor ne obidejo, vrstijo se ena za drugo. A ni kaj, potrebno je iti naprej. Že pred tekmo smo vedeli, da nas čaka zahtevno delo. Škoda je, da smo v drugem polčasu po treh in štirih zadetkih prednosti padli v črno luknjo. Nekaj minut se nikakor nismo mogli postaviti nazaj. A ekipa je pokazala značaj. Bili smo v zaostanku, a preobrnili rezultat in zmagali v zadnjih sekundah. Čestitke fantom, zlasti za zaključek obračuna. Petek je nov dan, ki prinaša novo tekmo. Še enkrat se bo potrebno “stepsti” s tekmeci.”

Z njim strinja tudi Blaž Janc, ki poudarja, da ni časa za počitek, saj jih že danes čaka nova tekma.

Blaž Janc, slovenski reprezentant:
“V en glas smo pred tekmo opozarjali, da Brazilce ne gre podcenjevati. Odigrali smo dobro tekmo. V drugem polčasu smo imeli že štiri zadetke prednosti. Tedaj bi morali obračun prelomiti, a smo Brazilcem dovolili povratek v igro. V zadnjem delu smo mi gledali tekmece v hrbet in na trenutke nismo vedeli več, kaj narediti. A pokazali smo velik značaj, ki ga imajo le velike, zmagovalne ekipe. Ponosen sem na ekipo. Sledili smo načrtu in do zadnje sekunde verjeli, da bomo tekmo dobili. V petek s polno paro naprej!”

Komentarji