Zorman o prvem polčasu proti Tuniziji: “Na igrišču smo izgledali kot otroški vrtec”

Pomlajena slovenska reprezentanca je bila nemočna tudi na drugi tekmi sredozemskih iger. Z 32-34 so bili uspešnejši Tunizijci. 


Uroš Zorman, selektor slovenske reprezentance:
“Mislili smo, da bosta strah in nervoza ob prvem srečanju naših fantov s tekmami na takšni mednarodni ravni na drugi tekmi pozabljena. Na žalost sta se tokrat pojavili še v nekoliko večji meri. naša igra v prvem polčasu je bila pod vsako kritiko. Na igrišču smo izgledali kot otroški vrtec. V drugih 30 minutah naše fante ni bilo moč prepoznati. Iz slačilnice je prišla popolnoma druga ekipa, ki je pokazala značaj, srce, borbenost, veliko željo in agresivnost, ki jo je v prvem delu manjkalo na obeh straneh igrišča. Tekmece smo lovili in pri zaostanku za dva zadetka imeli na voljo napad. Če bi tekma imela še nekaj dodatnih minut bi se vse prav lahko obrnilo drugače, toda vse se konča po 60 minutah. Prvi polčas je tako velik opomin, medtem ko je bil preostanek obračuna že na ravni, na kateri mora tako mlada ekipa igrati.”

Staš Slatinek Jovičić, slovenski reprezentant:
“Tekmo smo začeli zelo slabo. Načrt je bil drugačen, a so bili Tunizijci na začetku izjemno agresivno in dominirali s svojo telesno močjo. V drugi polčas smo se podali z 10 goli zaostanka, zato smo morali pokazati kaj znamo in zmoremo. Skozi drugih 30 minut smo se počasi vračali v igro, se približali na dva zadetka zaostanka, vendar nam popoln priključek ni uspel. Seveda smo razočarani, a potrebo je iti dalje. Sedaj nas čaka nekaj premora, nato pa preostali tekmi prvega dela.”

Foto: RZS

Komentarji