RD Riko Ribnica je v roku nekaj dneh potrdila še en odmeven prestop

V prihajajoči sezoni bo za Ribničane zaigral izkušen, mednarodno uveljavljen igralec, Gašper Hrastnik, ki bo po odhodu Stefana Ranisavljevića in Marina Bunete zapolnil vrzel na položaju desnega zunanjega.


 

Gašper je kariero začel v domačem društvu RD Škofja Loka, a je že kot zelo mlad zapustil svoj domači klub in prestopil v RK Jeruzalem Ormož, nato je kariero nadaljeval v RK Cimos Koper, kjer je prvič zaigral v evropskih tekmovanjih, sledil je prestop v RK Maribor Branik. Tujino je prvič okusil v sezoni 2017/18, ko je prestopil v romunsko CSM Bukarešto, od tam je sledila selitev v francoskega prvoligaša Istres in za tem v PPD Zagreb. 194 centimetrov visoki Hrastnik je v hrvaški prestolnici veljal predvsem za specialista v obrambi, prvič v karieri je zaigral tudi v elitni ligi prvakov. Zadnji dve sezoni je preživel pri v sosednji Avstriji pri UHK Krems, kjer je bil eden izmed nosilcev igre in bil v prvi sezoni izbran za najboljšega desnega zunanjega igralca lige, letos pa postal tudi državni prvak Avstrije.

V prvi izjavi kot igralec RD Riko Ribnica je povedal:

“Po petih letih igranja v tujini se vračam domov v Slovenijo, kjer bom lahko skupaj z družino. Veselim se ponovnega igranja v domačem prvenstvu. Zanimivo bo videti, koliko in v katero smer se je razvil slovenski rokomet v času, ko sem nastopal v tujini. Prepričan sem, da lahko z ekipo, kakršno bo imela Ribnica v prihodnji sezoni, mešamo štrene favoritom za najvišja mesta v 1.NLB ligi.”

 

FOTO: CSM Bukaresta
Komentarji