Oblak: “Ni vseeno, ali tekmovanje zaključiš kot 13. ali 16.”

Slovenska ženska mladinska reprezentanca je s porazom proti Češki (23-26) zapravila možnosti za morebitno napredovanje v naslednji krog. Domače prvenstvo bodo naše zaključile v boju za razvrstitev med 13. in 16. mestom. 


Sebastjan Oblak, slovenski selektor:
“Tekmo smo skušali odigrati po najboljših močeh in samo zmagati. O četrtfinalu nismo razmišljali. Vidi se, da so tekmice, ki so boljše od nas, skupaj preživijo veliko več časa od nas. Žal nam proti Čehinjam ni uspelo, a dekleta so se borila, bile so res fenomenalne. Morda je bil začetek tekme nekoliko slabši, a nimam jim kaj očitati. Na preostalih tekmah bomo prav tako skušali pokazati največ, česar smo sposobni. Ni vseeno, ali tekmovanje zaključiš kot 13. ali 16..”

Nika Ocepek, slovenska reprezentantka:
“Naš cilj je bila zmaga. Žal nam ni uspelo, a borile smo se povsem do konca. Nismo se obremenjevale s tekmo proti Angoli. V nov preizkus smo se podale s čisto glavo. Žal nam ni uspelo, a dokazale smo, da lahko pariramo tekmicam. Žal mi je čistih strelov, ki smo jih zapravile. Zmanjkalo nam je namreč nekaj osredotočenosti pri zaključkih, medtem ko smo se v obrambi borile zares dobro.”

Foto: RZS

Komentarji