Mlade Slovenke izven boja za najvišja mesta

Na sporedu je bila odločilna tekma Slovenije za napredovanje v četrtfinale ženskega svetovnega prvenstva do 20 let. Slovenke so izgubile proti Čehinjam in se bodo v prihodnjih dneh borile za čim višjo uvrstitev od 13. mesta naprej. 


 

Čehinje so odlično otvorile tekmo s štirimi zadetki zapored. Do prvega zadetka Slovenk je bilo potrebno čakati skoraj devet minut, ko je zabila Azra Zulić. Na začetku 19. minute je Slovenkam uspelo prvič izenačiti na 7-7, a so se Čehinje do konca prvega polčasa odlepile na 4 zadetke prednosti (17-13). Najbolj razigrani Slovenki v prvem polčasu sta bili Zulićeva in Novakova, ki sta skupaj dosegli več kot polovico vseh zadetkov Slovenije.

Slovenija je drugi polčas začela veliko bolje in se Češki približala na gol zaostanka (18-17). Sledila je nezbranost v slovenski reprezentanci in Čehinje so jih kaznovale s tremi lahkimi zadetki. Slovenke so se vrnile v igro, saj smo bili priča delnemu rezultatu 3-0. Kljub temu so Čehinje tekmo nadzorovano in mirno pripeljale do konca. Končni rezultat se je ustavil pri 26-23 za Češko. Erin Novak je bila z osmimi zadetki najboljša strelka tekme.

FOTO: RZS

Komentarji