Zorman odgovarja Tislju: “Sva prijatelja, ampak…”

Včeraj smo na našem portalu že poročali o odgovoru Dragana Gajića na očitke Toneta Tislja o njegovi vlogi v reprezentanci. Po izpovedi slovenskega reprezentanta pa se je oglasil tudi bivši slovenski reprezentant in zdajšnji pomočnik selektorja Vranješa ter trener Trima Uroš Zorman.


Uroš Zorman je za Ekipo SN dejal: “Tone Tiselj izjavlja takšne stvari, čeprav je bil tako dolgo strokovnjak v klubih in reprezentanci ter ve, kako stvari v ekipah stojijo, kakšna je hierarhija. Žalostno je, da take stvari prihajajo iz ust takega strokovnjaka. Sva prijatelja, ampak vidim, da smo še vedno Slovenci in znamo udariti po svojih kolegih. Tudi nekateri drugi, ki komentirajo, bi lahko vedeli, kako stvari stojijo, vendar se ne bom spuščal na to raven. Tudi jaz bi lahko povedal marsikatero pikro, kakšne trenerje sem imel in kako funkcionirajo. Ampak to ni tema za javnost, nikoli nisem šel v javnost s takimi stvarmi. Sicer pa, kar ekipo konkretno zadeva… Nisem stric iz ozadja, sploh ne vem, kaj naj še povem na to temo. Hierarhija je jasna, to sem povedal že milijonkrat. Jaz sem pomočnik, glavni trener je pa glavni trener.”

Na očitke, da Zorman ruši atmosfero v reprezentančnem taboru ter v ekipi ustvarja klane je povedal: “Sploh ne vem, kaj bi odgovoril, kakšni klani neki. Delal sem jih kot igralec, zdaj jih delam kot trener? To lahko govorijo samo kvazistrokovnjaki, ker res ne vem, kako in zakaj bi trener delal klane v ekipi. Se pravi, da ene vodim tja na kavo, druge pošljem drugam? Petim rečem, naj se držijo skupaj, in štirim, naj se umaknejo? Ne bi se sploh ukvarjal s tem, kar naj kvazistrokovnjaki s temi svojimi informacijami povedo, kakšna je situacija,” je zaključil za Ekipo SN.

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji