Zorman prva tarča berlinskega spodrsljaja

Po olimpijskih kvalifikacijah, ki so se za moško člansko reprezentanco žal končale brez izpolnitve sanj po drugemu zaporednemu nastopu na največjemu športnem tekmovanju na svetu, je čas za začetek novega olimpijskega ciklusa. V tej luči se je selektor Ljubomir Vranješ odločil tudi za prenovo strokovnega štaba, ki ga po skupnem dogovoru zapušča dosedanji pomočnik Uroš Zorman, sicer trener ambicioznega trebanjskega Trima, ki se v Ligi NLB bori za vrh lestvice.


Zorman, ki velja za legendo slovenskega rokometa in je rekorder po številu nastopov v dresu z državnim grbom, se bo zdaj lahko povsem posvetil samostojnemu klubskemu trenerskemu delu.

Nova sestava strokovnega štaba bo znana do nadaljevanja kvalifikacij za evropsko prvenstvo leta 2022 konec aprila. V zadnjem delu bojev za nastop na sklepnem turnirju se bo Slovenija 27. aprila v gosteh pomerila s Turčijo, dva dneva kasneje bo gostovala na Poljskem, kvalifikacijske boje pa bo 2. maja sklenila z domačo tekmo proti Turkom.

Na dosedanjem trojčku tekem so Vranješevi izbranci zbrali zmago in neodločen izid proti Nizozemcem ter domačo zmago proti Poljakom. S petimi točkami zasedajo prvo mesto v skupini 5.

Glavni kandidat za naslednika Uroša Zormana naj bi bil Jure Natek, ki se je sicer kot zadnji pridružil strokovnemu štabu slovenske članske reprezentance. Kandidati za mesto pomočnika selektorja bi lahko bili tudi Tomaž Ocvirk (Celje), Zoran Jovičić (Velenje), Branko Tamše (Nexe) ali pa morda celo nekdanji selektor Tone Tiselj, ki je imel v zadnjem času veliko kritik na delo v slovenski reprezentanci.

FOTO: Dominik Pekeč/RK Trimo Trebnje

Komentarji