Zorman: “Vidi se, da si želijo dobrega rezultata”

Slovenska moška članska rokometna reprezentanca se z veliko delovno vnemo pripravlja za 10. nastop na svetovnih prvenstvih. Do torkovega odhoda na tekmovanje jo čakata dve pripravljalni tekmi z Madžarsko.


Izbranci Uroša Zormana se bodo z vzhodnimi sosedi prvič srečali ta četrtek ob 18. uri v Ljutomeru, drugič pa dva dni kasneje, v soboto, 7. januarja, ob 16. uri v Veliki Kaniži.

Uroš Zorman, selektor reprezentance:“Zelo smo zadovoljni s tem, da fantje na treningih kažejo veliko željo in energijo. Vidi se, da si želijo dobrega rezultata. S tem smo lahko izjemno zadovoljni in veseli tudi v strokovnem štabu. Priprave potekajo v polnem teku. Časa je vedno premalo, zato skušamo kar najbolj izkoristiti vsak trenutek.”

Prve rezultate dela na treningih bo Zorman z ekipo lahko spremljal na dveh pripravljalnih tekmah z Madžari. “Pričakujem, da bomo dogovore na tekmi prenesli tudi na igrišče. Obe tekmi bosta prikaz, česar smo zmožni v danem trenutku, oziroma pri čemer naša igra še nekoliko peša. Že po prvi tekmi bomo imeli nekaj časa za popravke in dodaten trening,”  še dodaja selektor, ki poudari, da si reprezentanca na obeh tekmah želi zmage, da pa bo končni rezultat vseeno nekoliko v ozadju, saj želi s fanti izluščiti le najboljše stvari v slovenski igri. Reprezentanci sta se sicer dogovorili, da obe tekmi odigrata vsaka z 18 igralci.

Z Madžarsko je tesno povezanih kar nekaj slovenskih reprezentantov. Blaž Blagotinšek je tam več let branil barve Veszprema, nedolgo nazaj pa se preselil v Nemčijo. 

Blaž Blagotinšek, krožni igralec: “Madžarska je odlična reprezentanca, ki igra dober in hiter rokomet. Tekmi bosta za našo reprezentanco dober pokazatelj, kje se trenutno nahajamo.” 

Še kako dobro testne tekmece pred odhodom na Poljsko, kjer bo slovenska vrsta preživela uvodni in morebitni drugi del svetovnega prvenstva, pozna tudi Grega Krečič, ki je tretjo sezono član madžarskega Csurgoia. 

Grega Krečič, desni zunanji: “V reprezentanci so me fantje izjemno toplo sprejeli. Počutim se odlično in komaj čakam prvi tekmi. Precej igralcev Madžarske poznam, saj trenutno tam igram tretjo sezono. Ima kakovosten kader z dobrimi ostrostrelci, krožnimi napadalci in vratarji.”

 Slovenijo sicer v skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katovicah najprej čakajo tekme s Savdsko Arabijo (12. januar), Poljsko (14. januar) in Francijo (16. januar). Najboljše tri izbrane vrste bodo napredovale v glavni del tekmovanja v Krakov, četrtouvrščena pa bo svoje nastope nadaljevala v tako imenovanem predsedniškem pokalu v Plocku.

 

PRIPRAVLJALNI TEKMI PRED SP 2023

Četrtek, 5. januarja, ob 18.00 (dvorana ŠIC Ljutomer):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

Vstopnice za obračun v Ljutomeru so razprodane.

Sobota, 7. januarja, ob 16.00 (Madžarska, Velika Kaniža):
SLOVENIJA : MADŽARSKA

 

Komentarji