Pregled 1. kadetske lige

V kadetski konkurenci, kjer tekmuje dvanajst ekip, je leto 2022 deset moštev zaključilo s petimi odigranimi tekmami, dve ekipi pa s šestimi. Trd boj za naslov prvaka bijeta velenjski Gorenje in Riko iz Ribnice.


Ribničani so prestop v novo leto preživeli na vrhu lestvice, na petih obračunih še niso oddali točk. Sledijo jim rokometaši Gorenja, ki so zabeležili en poraz, lahko pa se pohvalijo z najbolj učinkovitim napadom (239 doseženih zadetkov). Njihov najbolj učinkovit rokometaš je Vanja Dragić (53 golov) in zaseda tretje mesto na listi strelcev.

Mokerc – KIG zaseda 3. mesto, zbrali so 7 točk. Sledita Ormož in Slovan, ki sta doslej zbrala vsak po 3 zmage, torej 6 točk, toda Ljubljančani so odigrali tekmo več. 6. in 7. mesto zasedata Slovenj Gradec ter Trimo, a so Korošci zaradi pozitivne gol razlike mesto nad Trebanjci. V vrstah Slovenj Gradca imajo dva najboljša strelca lige. To sta Miha (69 golov) in Tjaž Štaleker (59 golov).

Po dve zmagi so doslej zbrali Celje, Brežice in Grosuplje, kar jim je prineslo vsakemu po 4 točke. So pa rokometaši Grosuplja odigrali tekmo več, medtem, ko imajo Celjani najboljšo gol razliko izmed omenjene trojice. Na predzadnjem mestu je na račun ene zmage Škofljica, rokometaši Loke pa se zmage še niso veselili. Nahajajo se na zadnjem mestu z eno točko.

Poleg omenjenih prvih treh strelcev, prvo peterico zaključujeta še rokometaš Slovana Rok Novak (46 golov) in igralec Loke Arne Strehar (45 golov). Pri vodilni Ribnici so si zadetke enakovredno porazdelili, prvi strelec, Sašo Radivojević (26 golov), se namreč nahaja šele na 21. mestu liste strelcev.

Pri Mokercu sta bila doslej najbolj učinkovita Martin Drnovšek (37 golov) in Urban Rebolj (36 golov), v dresu Ormoža sta največ zadetkov dosegela Jan Žuran (37 golov) ter Tit Grabovac (36 golov), za Trebanjce pa je bil najbolj natančen Aleksander Smolič (37 golov).

Za Celjane je mrežo največkrat zatresel Aljuš Anžič (36 golov), za Grosuplje Tim Andrejaš (33 golov), za Brežice Dario Maslovar (33 golov), za Škofljico pa Rok Gregorič (40 golov).

Foto: RD Riko Ribnica/Facebook

Komentarji