Začetek priprav za Krko, Koper in Slovenj Gradec

Rokometaši novomeške Krke so včeraj začeli s pripravami na drugi del sezone. Pred njimi je mesec napornih priprav pred nadaljevanjem sezone. Krkaši se bodo po reprezentančnem premoru na parket Lige NLB vrnili 4. februarja, ko bodo gostovali pri aktualnih državnih prvakih, zasedbi Celja. Do takrat poleg treningov igralce Krke čakate dve prijateljski tekmi, mednarodni turnir ter tekma 1/8 finala pokala Slovenije, kjer jim bo nasproti stala ekipa Velike Nedelje.


Mirko Skoko, trener MRK Krka:
“V tem obdobju bomo večino časa namenili taktičnemu delu priprav, pa tudi fizičnega dela treningov ne bo manjkalo. Želim, da popravimo nekaj detajlov v naši igri. V mislih imam predvsem napake, ki so bile na nekaterih tekmah nepotrebne, skratka, delali bomo na finesah.”

Krkaši so po povratku med slovensko rokometno elito, v prvem delu izjemno navdušili. Po 13. krogih se nahajajo na visokem 5. mestu (8 zmag in 5 porazov) s 16 osvojenimi točkami. A v drugem delu jim zagotovo ne bo lahko, saj so za njimi klubi, ki se prav tako borijo za visoko končno uvrstitev (Slovenj Gradec 10 točk, Koper 13 točk, Ormož 10 točk).

S treningi pred nadaljevanjem sezone pa so pričeli tudi v taborih Kopra in Slovenj Gradca. Večina klubov pa se bo ponovno zbrala še danes in pa jutri.

Plan januarskih pripravljalnih tekem MRK Krka:

10.1. Prijateljska tekma ( RK Sviš Ivančna Gorica– MRK Krka)

14.1. Mednarodni turnir v Škofji Loki

21.1. Tekma 1/8 finala Pokala ( RK Velika Nedelja – MRK Krka)

24.1. Prijateljska tekma ( RK Sevnica- MRK Krka)

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji