Krimovke v nedeljo nadaljujejo z evropsko sezono

Igralke RK Krim Mercator v nedeljo čaka pomembna tekma v Ligi prvakinj. V Hali Tivoli gostuje nemška ekipa SG BBM Bietigheim. Na prvem obračunu v letošnji sezoni so bile sredi oktobra v Nemčiji z rezultatom 30:23 boljše domačinke, ki so Krimovkam s tem zadale najvišji poraz v letošnji evropski sezoni.


Tigrice še vedno upajo na uvrstitev med najboljših 6. v skupini A, ki jim še vedno prinaša nadaljevanje evropske sezone. Dodatno motivacijo jim zagotovo lahko prinese zadnji evropski rezultat, ko si bile decembra z 22:24 boljše od Bresta. Na drugi strani pa so Nemke v črni luknji, ki so se zadnjem zmage veselile prav proti slovenskim državnim prvakinjam nato pa doživele kar štiri zaporedne poraze. Rokometašice Bietgheima, sicer aktualne prvakinje nemške Bundeslige so sicer evropsko sezono odprle izjemno ter poleg Krima premagale še Ferencvaroš, Kristiansand, Banik Most ter remizirale z vodilno ekipo skupine A, Bukarešto.

Rokometašice Krim imajo po letu 2014 in zmago nad Larvikom vnovič priložnost da v leto vstopijo z zmago. Za ta uspeh pa kot je poudaril trener Dragan Adžić bo ključna predvsem dobra igra v obrambi. Paziti bo treba predvsem na Julio Maidhof, ki je z 42 zadetki najboljša strelka svoje ekipe.


Standings provided by Sofascore

FOTO: Brest Bretange Handball

Komentarji