Napovednik modre skupine 1. ženske rokometne lige

Prav veliko premora pa niso imela dekleta. Že ta konec tedna bomo namreč spremljali tekme tako v modri kot tudi v zeleni skupini. V modri skupini je bila ena tekma že odigrana in sicer med Krimovkami in Izolankami. Prvo od preostalih tekem bomo spremljali v Novem mestu kjer pri Krki gostujejo Ajdovke. V Litiji gostuje zaseda ŽRK Žiher Hiše Ptuj-Ormož. Krog bosta na sosedskem derbiju sklenili ekipi Velenja in Celja.


ŽRK KRKA NOVO MESTO : ŽRK MLINOTEST AJDOVŠČINA

V soboto bomo v Novem mestu spremljali obračun med tamkajšnjo Krko in pa Ajdovščino. Slednje trenutno zasedajo 2.mesto. Ajdovke so prav na zadnji tekmi, ki so jo odigrale doživele prvi poraz, ki so jim ga prizadejale Krimovke. Novomeščanke so s 6. točkami na trenutno 5. mestu. Pred 6. uvrščenimi Litijankami imajo tri točke prednosti za četrto uvrščenimi Velenjčankami pa dve. Vloga favoritinj pripada Primorkam, a zagotovo se rokometašice Krke v tekmo ne podajajo z belo zastavo. Prvo tekmo so z rezultatom 31:24 dobile Ajdovke.

ŽRD LITIJA : ŽRK ŽIHER HIŠE PTUJ – ORMOŽ

V Litiji, kjer bodo gostovale rokometašice Ptuj -Ormoža bomo spremljali derbi spodnjega dela lestvice. Šesto uvrščene Litijanke imajo na svoje računu 3 točke, točko manj imajo na 7. mestu Ptujčanke. Pričakujemo lahko izenačeno tekmo, saj se bodo Litijanke hotel oddolžiti za poraz v 2. krog, ko so izgubile s 30:25.

ŽRK VELENJE : ŽRK Z’DEŽELE

9. krog bosta s sosedskim obračunom zaključile Velenjčanke in Celjanke. Pomemben obračun za obe ekipi. Tretje in četrto uvrščena ekipa lige. Rokometašice Z’Dežele zasedajo trenutno 3. mesto z 11. osvojenimi točkami. Z zmago bi ohranili stik z vrhom lestvice in bi se z nekoliko sreče morda lahko borile tudi za končno drugo mesto. Četrte Velenjčanke, imajo na svoje računu 8 točk in bi se lahko z zmago naredile dvojno delo. Ohranile bi upanje v boju za 3. mesto in pa na 4. mestu bi se oddaljile od tekmic. Za vse te izračune pa jim morajo iti na roko tudi vse ostale tekme. Prvi obračun so brez večjih težav dobile Celjanke (39:16).

RK KRIM MERCATOR : ŽRK TRGO ABC IZOLA  33:19 (16:10)
Ngombele 8, Klemenčič 7; Dodič 6, Treven 4

Svojo tekmo pa sta že vnaprej odigrale ekipi RK Krim Mercator in ŽRK Trgo ABC Izola. Krimovke večjih težav niso imele in se razveselile suverene zmage in s tem skoka na vrh lestvice. Izolanke pa še naprej ostajajo prikovane na dno lestvice brez osvojene točke.

FOTO: ŽRK Mlinotest Ajdovščina

Komentarji