Napovednik zelene skupine 1. ženske rokometne lige

Zanimivih obračunov se nadejamo tudi v zeleni skupini 1. ženske rokometne lige. V Logatcu gostujejo Ljubljančanke, ki v letošnji sezoni še niso oddale točke. V Piranu na derbiju kroga gostujejo rokometašice Save Kranj. Pri Olimpiji pa gostujejo Koprčanke. Vrhničanke so proste.


RK ZVEZDA LOGATEC : RK LJUBLJANA

V petek na prvi tekmi kroga pri rokometašicah Logatca, gostuje prvo uvrščena ekipa Ljubljane. Logatčanke imajo na 4. mestu lestvice trenutno 5. točk. Na drugi strani pa so Ljubljančanke na vrhu daleč pred vsemi. Po sedmih tekmah imajo 100% izkupiček in so tako pri skupno 1štirinajstih točkah. Tako na jutrišnji tekmi veljajo za favoritinje. Pomembna tekma pa je to tudi za Logatčanke, saj ekipe od 3. do 7. mesta ločijo le štiri točke. Prvo tekmo so z rezultatom 36:21 dobile rokometašice iz prestolnice.

RK PIRAN : RK SAVA KRANJ

Derbi kroga bomo spremljali na Primorskem, kjer pri drugo uvrščenem Piranu gostuje tretje uvrščena zasedba RK Sava Kranj. Pirančanke so trenutno pri desetih točkah, Kranjčanke pri sedmih. Pomembna tekma za obe ekipi. Pirančanke bi se z zmago še dodatno utrdile na drugem mestu, ob morebitni zmagi Gorenjk pa bi se te vključile v boj za končno 2. mesto. Prvo tekmo so s 30:33 dobile Primorke. Tako si lahko tudi jutri nadejamo še eno izjemno izenačenega obračuna.

RK OLIMPIJA : Ž.U.R.D. KOPER

Krog bosta v nedeljo sklenili zadnje uvrščeni ekipi zelene skupine. Pri zadnji Olimpiji gostujejo Koprčanke. Ljubljančanke so pri treh točkah, Primorke pri eni več. Tudi tu lahko pričakujemo izjemno napet obračun. Temu smo bili priča že na prvem srečanju, ko so z rezultatom 26:24 slavile igralke Kopra.

Rokometašice ŠDRŠ Vrhnika so v tem krogu proste.

FOTO: RK Zvezda Logatec

Komentarji