Slovenci v zaključku ostali brez zmage nad Madžarsko

Za rokometaši Slovenije je prva izmed pripravljalnih tekem z Madžarsko. V Ljutomeru so bili z rezultatom 27:28 boljši gostje. To pa ni zadnja pripravljalna tekmi, ki jo bodo odigrali pred odhodom na svetovno prvenstvo. V soboto jih v Veliki Kaniža čaka še en obračun z izbrano vrsto Madžarske. V reprezentanci Slovenije sta na tekmi debitirala Gašper Horvat in Grega Krečič.


Selektor Uroš Zorman je na sinočnji tekmi priložnost za igro ponudil 18 od 22 reprezentantov, ki so ostali na drugem delu priprav. Prvo tekmo z Madžarsko so si s tribune ogledali Peter Šiško, Aleks Kavčič, Jože Baznik in Staš Slatinek Jovičić. In v prvem polčasu so lahko videli izjemno igro Slovenije. Po polovici prvega polčasa so domači prvič na obračunu povedli z dvema goloma prednosti (9:7). Najvišja prednost v korist Slovencev je bila v prvem polčasu štiri zadetke. Prvič so s takšno razliko povedli v 26. minuti (11:13), drugič pa ob koncu prvega dela igre (17:13).

Drugi polčas so bolje odprli gostje in v 36. minuti po delnem izidu 0:3 prišli le še na gol zaostanka (17:16). Slovenski fantje so se v nadaljevanju prebudili in v 43. minuti po zadetku Tilna Kodrina povedli s petimi goli naskoka (22:17). Tri minute kasneje pa smo na igrišču videli tudi nekaj vroče krvi. Zaiskrilo se je med Blažem Blagotinškom in Miklosom Rosto. Oba sta za to prejela tudi rdeči karton. Madžari pa so v zaključku strli oslabljeno slovensko obrambo. Izključen je bil namreč tudi Stefan Žabić, ki je prejel tri dvominutne kazni. Gostje so rezultat najprej izenačili na 27:27 v končnici pa prvič na tekmi tudi povedli in tako slavili z rezultatom 27:28.

SLOVENIJA : MADŽARSKA  27:28 (17:13)
Vlah 7, Cehte 3, Dolenec 3, Kodrin 2, Bombač 2, Mačkovšek 2, Novak 1, Blagotinšek 1, Janc 1, Žabić 1, Mazej 1, Makuc 1, Krečič 1, Ovniček, Horvat, Lesjak, Ferlin

FOTO: RZS

Komentarji