1/8 FINALA LIGE EVROPA: 8 Slovencev na parketu izločilnih bojev

Začenjajo se izločilni boji v Ligi Evropa. Iz štirih skupin po šest ekip sta se poslovili po dve moštvi, ostali pa se bodo pomerili na dolgi, zanimivi in napeti poti do zaključnega turnirja. Med najboljšimi 16 klubi drugega najmočnejšega tekmovanja se bo borilo tudi nekaj Slovencev.


Skjern Handbold : Fuchse Berlin
Danci so v skupini C zabeležili 5 zmag in prav toliko porazov, Berlinčani pa so zagospodarili v svoji (D) skupini, zabeležili so 10 zmag.

 

Motor Zaporozhye : Nexe Našice
Ukrajinci, ki letos igrajo v Nemčiji se bodo pomerili z nam dobro poznanimi Našicami. Hrvaške podprvake vodi Branko Tamše, na položaju srednjega zunanjega pa igra tudi naš Andraž Velkavrh. Prihodnjo sezono se k Hrvatom seli Marko Bezjak

 

SL Benfica : SG Flensburg Handewitt
Tadej Kljun bo s Portugalci iskal pravi mali čudež, da bi po agregatu izločili odlične Nemce. Benfica se v osmino finala podaja kot četrtouvrščena ekipa skupine A, Flensburg pa si je brez večjih težav podredil skupino B.

 

CD Bidasoa Irun : Sporting
Trenutno najboljše portugalsko moštvo se bo v tem iberskem spopadu udarilo s trdoživimi Španci.

 

FTC KN Kft : Montpeller Handball
Skubetov Montpellier je trenutno vodilno francosko moštvo. Nasproti jim bodo stali neugodni Madžari.

 

Fraikin BM Granollers : Skanderborg Aarhus Handbold
Odlično špansko moštvo se bo za preboj med najboljših 8 pomerilo z neugodnimi Danci.  Granollers ima trenutno drugo najmočnejšo špansko ekipo, v Ligi Evropa pa so zaključili na tretjem mestu skupine C. SAH je končal na drugem mestu D skupine, v težkem danskem prvenstvu pa se nahajajo na šestem mestu.

 

Kadetten Schaffhausen : Ystads IF
Igor Žabić se bo z lanskoletnimi švicarskimi prvaki pomeril proti neugodnemu nasprotniku iz Švedske. “Kadeti” so zaključili na tretjem mestu skupine A, Švedi pa prav tako v skupini B.

 

Valur : Frisch Auf Goppingen
Jaka Malus, Blaž Blagotinšek in Vid Poteko se bodo pomerili z Islandskimi prvaki. Nemci so končali na vrhu A skupine, Islandci pa na drugem mestu skupine B.

 

Vsa prva kola bodo odigrana jutri, 21.3.
Povratne tekme so predvidene za prihodnji torek.

Komentarji