INTERVJU s Tjašo Smonkar po napredovanju Krke v polfinale

Po končani tekmi v Rdeči dvorani med Velenjčankami in Novomeščankami so znane vse štiri ekipe, ki nadaljujejo v naslednjo fazo modre skupine. V polfinale so se prebile najboljše štiri ekipe rednega dela: Krim Mercator, Mlinotest Ajdovščina, Z’dežele ter Krka Novo mesto. 


Obračun med Velenjem in Novim mestom je pred začetkom nakazoval na najbolj napeto četrtfinalno srečanje, saj sta se za napredovanje pomerili 4. in 5. ekipa rednega dela. Po dveh odigranih tekmah je to srečanje ponudilo tudi edini rezultat (ene tekme) kjer ni zmagala višje uvrščena ekipa. 

Pred vami je kratek intervju s Tjašo Smonkar. Srednja zunanja je bila še pred dvema sezonama dolgoletna članica ŽRK Velenje, potem pa je sledila pot na Dolenjsko. 

 

Kako je bilo igrati proti svoji bivši ekipi?

“Glede na to, da je bila to že peta tekma proti ekipi iz Velenja v letošnji sezoni, sem se že nekako »privadila« igrati z njimi. Vsekakor je bilo lepo ponovno videti bivše soigralke, druge znane obraze in podoživeti lepe spomine iz Rdeče dvorane.”

Kako bi primerjala svoj čas v Velenju in Novem mestu?

“Tako kot sem se v Velenju, se tudi v Novem mestu zelo dobro počutim. S selitvijo na Dolenjsko sem po sedmih letih igranja v Velenju ponovno zamenjala okolje in trenerja. To spremembo sem vzela kot izziv, da se naučim nekaj novega.”

Kako ste se pripravljali v klubu na dvomeč z Velenjem?

“Pretežno smo se osredotočile na lastno igro in odpravljale pomanjkljivosti iz prejšnje tekme. Poleg tega smo iskale taktične rešitve v napadu za različne obrambne postavitve, s katerimi bi nas lahko presenetile Velenjčanke. Po uvrstitvi med štiri najboljše ekipe lahko rečem, da so bile priprave na nasprotnice uspešne.”

Na vseh četrtfinalnih obračunih je zmagala višje postavljena ekipa. Se ti zdi, da v ženskem rokometu težje pride do presenečenj kot v moškem rokometu (specifično za Slovenijo)?

“V zadnjih nekaj letih so ekipe v moški ligi postale precej bolj enakovredne, zato je z začetkom sezone v boju za prvaka več kandidatov. Pri ženskah pa ostaja ekipa Krima krepko vodilna. Tudi sama opažam, da moški rokomet večkrat postreže s kakšnim presenečenjem, katerega v ženski ligi letos še nismo bili deležni.”

Si večkrat ogledaš kakšne tekme tvojih ligaških nasprotnic? Če da, katere najraje in zakaj?

“Da, najraje si ogledam tekme bolj enakovrednih prvoligaških ekip. V letošnji sezoni mi je bil za ogled najbolj zanimiv dvoboj med Ajdovkami in Celjankami.”

Komentarji