10 tekem pokala danes, Gorenje napredovalo, Kronos izstopil

Danes bo odigrana glavnina tekem šestnajstine finala pokala Slovenija. Pričakujemo lahko veliko zanimivih tekem, derbijev in tudi takih srečanj, kjer je zmagovalec obračuna (vsaj na papirju) znan že pred samim začetkom. Z največjim zanimanjem pa vsi pristaši rokometa pričakujemo derbi kroga, ki bo v Celju. Žreb je določil, da si bosta že v zgodnji fazi tekmovanja nasproti stala trenutno prvi dve ekipi 1. lige NLB. To sta ekipi RK Celje Pivovarna Laško in RD Riko Ribnica.


RD ALPLES ŽELEZNIKI : RK GROSUPLJE

V prednosti so zagotovo rokometaši Grosuplja, ki igrajo v 1. B ligi, medtem ko rokometaši iz Železnikov nastopajo v 2. ligi. Morda pa prav nastopanje v 2. ligi, kjer je manj tekem, omogoči domačinom, da presenetijo goste.

RD HERZ ŠMARTNO : RD DOL TKI HRASTNIK

Zagotovo en izmed zanimivejši današnjih obračunov – poleg prvoligaških dvobojev. Obe ekipi nastopata v 1. B ligi. Bolje zaenkrat kaže Dolanom, ki zasedajo 4. mesto, medtem ko so rokometaši Šmartnega na 10. mestu. Je pa tudi res, da so Dolani odslovili svojega trenerja, tako da bomo videli, kako je to vplivalo na njihovo psihološko raven.

RK TRIMO TREBNJE : RK JERUZALEM ORMOŽ

Prvi izmed prvoligaših obračunov. Zagotovo nas čaka zanimivo srečanje. Trebanjci so na zadnji tekmi 1. lige nesrečno izgubili proti Ribnici, potem ko so prejeli gol že po izteku igralnega časa. Na drugi strani pa stojijo Ormožani, ki se po nekoliko slabšem vstopu v sezono vendarle pobirajo in so sedaj v nizu štirih zaporednih zmag. Zadnja tekma teh dveh nasprotnikov konec novembra se je končala z zmago Ormoža z 29:25.

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO : RD RIKO RIBNICA

Definitivno tekma, ki se jo najbolj nestrpno pričakuje. Ena izmed ekip, ki računa na sam vrh tega tekmovanja, bo že v zgodnji fazi izpadla iz boja za zaključni turnir četverice.

RK SVIŠ IVANČNA GORICA : RK KRŠKO

Še eden v nizu 1. B ligaških obračunov. Ivančani, ki trenutno zasedajo 2. mesto in so zaenkrat na dobri poti, da se hitro vrnejo med slovensko rokometno elito, a bo pot do tja še dolga. Krčani so trenutno na 6. mestu za mesti, ki vodijo v višji kakovostni razred pa ne zaostajajo veliko. Tako nas čaka še eden v vrsti izjemno zanimiv obračunov. Ekipi sta zadnjo medsebojno tekmo odigrali pred štirimi dnevi, kjer so bili s štirimi zadetki (34:30) boljši Ivanjčani.

RD BUTAN PLIN IZOLA : RK SLOVENJ GRADEC 2011

Izola in Slovenj Gradec sta v petek moči merila v Slovenj Gradcu. Takrat so bili uspešnejši Slovenjgradčani. Je pa Izola edino zmago po vrnitvi v 1. ligo dosegla prav proti Slovenj Gradcu na domačem terenu. Čeprav Izolanom v ligi ne gre vse po načrtu, jih ni za odpisati, sploh zaradi dejstva, da igrajo pred domačimi navijači, ki vemo, kako so pomembni v Izoli.

RK RADEČE PAPIR NOVA : MRK KRKA

Absolutni favoriti tega dvoboja so rokometaši Krke. V ligi sicer igrajo toplo-hladno, a dejstvo, da Radečani nastopajo v 1. B ligi jih postavlja v vlogo favorita. Novomeščani so bili lani tudi udeleženci zaključnega turnirja tega tekmovanja, zato imajo zagotovo še dodaten motiv, da ta rezultat ponovijo.

RK DRAVA PTUJ : RD LL GROSIST SLOVAN

Slovan je v 1. B ligi na dobri poti, da se uvrsti v 1. ligo NLB, saj imajo na 12 tekmah le en poraz. Poleg vsega pa so ekipa, ki je v dosedanjem delu 1. B lige prejela najmanj zadetkov. Tudi Ptujčani niso dosti slabši, saj so prejeli le 11 zadetkov več. Tako nas čaka obračun dveh izjemno obrambenih ekip.

ŠD MOKERC IG : RD RUDAR

Derbi 1. B lige – tako bi lahko označili današnjo tekmo med Mokercem in Rudarjem. Ekipi imata po 12 odigranih krogih prav toliko točk in sta na lestvici ena za drugo. Ekipa Rudarja je na 7. mestu, medtem ko so Ižanci 8. Tudi tekma teh dveh ekip, ki je bila odigrana pred natanko dvema mesecema, ni prinesla zmagovalca. Rezultat na tisti tekmi je bil 31:31. Se obetajo podaljški?

RK SEVNICA : RK POMURJE

In za konec še derbi 2. lige. Sevnica, ki je po 7 odigranih tekmah na vrhu razpredelnice še brez poraza, in Pomurje, ki na drugem mestu z odigrano tekmo več zaostaja le za 2 točki. Zagotovo še ena zanimiva tekma.

Preostale tekme 1/16 finala pokala Slovenije:

Četrtek, 23. januarja, ob 20.30:
MRK LJUBLJANA : RK BREŽICE

Petek, 24. januarja, ob 19.00:
MRD DOBOVA : RD URBANSCAPE LOKA

Sobota, 25. januarja, ob 18.00:
RD MOŠKANJCI – GORIŠNICA : RK MARIBOR BRANIK

Sobota, 1. februarja, ob 20.00:
RK AJDOVŠČINA : RK ARCONT RADGONA

Že odigrano:

RK KRONOS : RD KOPER 0:10 (Rokometaši Kopra so se zaradi izstopa Kronosa iz tega tekmovanja brez tekme uvrstili v 1/8 finala)

Torek, 17. decembra:
RK CERKLJE – RADOVLJICA : RK GORENJE VELENJE 32:46 (19:26)
Muršec 7, Stare 6; Mazej 9, A. Kavčič 8 (1).
Več o tekmi (TUKAJ)

Komentarji