Trimo odnesel zmago iz Kopra

Rokometaši Kopra so v Areni Bonifika gostili Trimo. Trimo, ki je v prejšnjem krogu klonil proti Gorenju, še vedno zaseda najvišja mesta na lestvici 1. NLB, proti Kopru pa se je želel čimprej vrniti na zmagovita pota. Primorci so na drugi strani pred današnjim obračunom slavili trikrat zapored in so bili v domači dvorani zelo samozavestni. 


Kljub dobri formi, je bil Trimo tisti, ki je tekmo odprl neprimerno bolje. Trebanjci so v uvodnih minutah leteli po igrišču in si hitro priigrali prednost +5 (2-7). Zaostanek Kopra bi bil že takoj na štartu lahko večji, a je domače reševal dobro razpoloženi vratar Marin Đurica. Kljub temu Koper dolgo ni dočakal svojih minut, končno pa se je gostiteljem odprlo v končnici polčasa, ko so povsem znižali (12-14), a je nato Staš Slatinek Jovičić poskrbel, da so gostje ob polčasu vendarle vodili s tremi zadetki prednosti (12-15). 

Tudi v drugem polčasu so Koprčani neuspešno lovili razigrani Trimo, a nikoli niso prišli pod dva zadetka zaostanka. Ko je David Didovič v 50. minuti zadel za 19-24, je zaostanek postal prevelik in Koper več ni mogel ogroziti zmage Trima. Končni izid tekme je postavil Filip Glavaš (24-29). Slednji je bil z 8 goli tudi z naskokom prvi strelec gostov iz Trebnjega. Pri Kopru je bil s 6 zadetki najbolj strelsko navdahnjen Andraž Kete

Foto: RK Trimo Trebnje

Komentarji