Grosuplje boljše od Šmartnega

V sklopu 1.B državne rokometne lige sta se v 15. kolu pomerili ekipi Rokometna kluba Grosuplje in RD Herz Šmartno. Pred samim srečanje so rokometaši Šmartnega v prvenstvu kazali toplo-hladne predstave, Grosupeljčani pa so bili v nizu dveh zaporednih zmag. V grosupeljski dvorani Brinje so bili na petkovem medsebojnem srečanju prepričljivejši rokometaši iz Grosupljega (34-26), ki so tako vpisali še tretjo zaporedno zmago.


V tekmo so bolje vstopili rokometaši Grosupljega, ki so z dvema zadetkoma Luke Pernovška hitro ušli na 2-0. Šmartno je v 5 minuti s hitrima goloma izenačilo in v nadaljevanju polčasa smo spremljali precej izenačeno igro, gol za gol. Pobudo so imeli večino časa domačini, a so se gostje znali vračati v igro. V zaključku polčasa so gostitelji z zadetkoma Luke Klemenčiča in Mateja Kučiča le prišli do prednosti z 18-16, kar je bil tudi izid polčasa. 

Tudi v drugem polčasu so bili Grosupeljčani tisti, ki so vodili in prednosti niso želeli spustiti iz rok. V 47. minuti so ušli na +4 (26-22), v 52. pa že na +5 (29-24) in si tako priigrali dovoljšno prednost za miren zaključek tekme. Prva strelca Grosupljega sta bila Matej Kučič in Andrej Yankovskyy s po 7 zadetki, za Šmartno jih je 8 dosegel Jaka Avsec

Komentarji