Celjani po zmagi v Ormožu ponovno vodilni

V 15. krogu Lige NLB sta se v Ormožu pomerila domači Jeruzalem Ormož in Celje Pivovarna Laško. Celjani so na krilih zmage proti Nantesu sredi tedna tudi danes prikazali dobro predstavo. Proti borbenim domačinom so brez najboljšega strelca Lige prvakov Aleksa Vlaha in Tilna Strmljana prišli do zmage z rezultatom 34-29.


Celjani so hitro prevzeli vajeti igre in takoj povedli. Ormožanom je edino izenačenje na tekmi uspelo pri rezultatu 3-3. V 15. minuti so Celjani povedli s petimi goli razlike. To je bila najvišja prednost Celjanov v prvem polčasu. S to prednostjo se je prvi polčas tudi končal saj so Celjani vodili z rezultatom 18-13.

Ormožani so drugi polčas začeli nekoliko bolje in se približali na 3 zadetke zaostanka. Celjani so nato spet zaigrali hitreje in hitro naredili višjo razliko. Ormožani so v napadu odigrali zelo zrelo tekmo, v obrambi pa jih je proti razigranim Celjanom nekoliko zmanjkalo. Končni rezultat tekme je v 60. minuti postavil Stefan Žabić.

V domači ekipi je 8 zadetkov dosegel Rok Žuran, 7 pa jih je dodal Tilen Kosi. V celjski ekipi je blestel Tim Cokan, ki je dosegel kar 11 zadetkov in bil nerešljiva uganka za vratarja Ormoža. Mitja Janc je dodal 7 zadetkov, 6 jih je dosegel Stefan Žabić, 5 pa Ante Ivanković.

FOTO: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji