Litijčanke do zmage nad Velenjčankami

Rokometašice Litije so na domačem parketu gostile zasedbo Velenja. Večino tekme smo spremljali zelo izenačen obračun. Litijčanke so si ob koncu prvega dela igre priigrale prednost štirih golov. Na začetku drugega dela so prednost še povišale, a so se Velenjčanke vrnile. Gostiteljice pa so v zaključku še enkrat stopile na plin in slavile z rezultatom 24:20.


ŽRD LITIJA : ŽRK VELENJE  24:20 (12:8)
Bajc 7, Kogovšek 6; Priteržnik 7, Kodele 5
Peturkhina 10 obramb (34%), Žejn 10 obramb (33%)

Prvih 13. minut tekme smo spremljali igro gol za gol. Nato pa so prestavo višje prestavile domačinke in si do 19. minute priigrale prednost treh golov (8:5). Po minuti odmora je morala tako seči gostujoča trenerka Snežana Rodič. Po tem smo morali nekaj minut čakati na naslednjih zadetek, ki so ga z uspešno izvedeno sedemmetrovko Eleonore Kodele dosegle gostje. Sam zaključek prvega dela igre pa je pripadel Litijčankam, ki so si do odmora uspele priigrati štiri gole prednosti (12:8).

Tudi na začetku drugega polčasa smo tako kot v prvem spremljali igro gol za gol. V 42. minuti so gostiteljice prvič na tekmi povedle s petimi goli naskoka (17:12). A sledil je odgovor gostij, ki so po delnem izidu 0:5 rezultat v 48. minuti izenačile na 17:17. V nadaljevanju srečanja pa so pobudo znova prevzele domačinke ter si do 59. minute vnovič priigrale prednost petih zadetkov (24:19). Do konca smo videli še en gol v mreži domačink in tako se je obračun končal z rezultatom 24:20.

FOTO: ŽRD Litija

Komentarji