Dvig legendarne desetice na Hardekove stene!

Petnajsto kolo najmočnejše slovenske rokometne lige je v Ormožu pričaralo nepozaben večer za mnoge navzoče. Športna dvorana Hardek je na nedeljski večer pokala po šivih, ko so Vinarji gostili Pivovarje. A tekma proti udeležencem Lige prvakov je bila le del razloga za imenitno vzdušje. Klub, navijači in vsi ostali navzoči rokometni navdušenci so se zahvalili ormoški legendi, Celjanu, rekorderju slovenskega prvenstva po številu zadetkov – Bojanu Čudiču. Njegov dres, njegova desetica se podaja na dvoransko steno, od koder bo še dolga leta spremljala in bodrila vse mlade in stare Ormožane. 


Hugo, kot ga kličejo prijatelji, je 19 sezon branil barve ormoškega kluba in v tem obdobju s 2522 zadetki postavil rekord slovenske lige. Legendarna ormoška desetica se je tako dve desetletji vozil vsakodnevno iz Celja v Ormož kjer je kmalu postal ljubljenec domačih navijačev, kasneje pa še kapetan ekipe. Dolgoletni organizator igre in kapetan je svoje delo sedaj prepustil izvrstnemu domačemu produktu Tilnu Kosiju.

Čudič je v svoji dolgi rokometni karieri s prleško ekipo skoval veliko lepih spominov. Sam pravi, da se najraje spominja uvrstitev na zaključni pokalni turnir četverice in treh tekem, ko so Ormožani postali bronasti

Bojan si je v svoji rokometnih začetkih pri Celju delil parket z Alešem Pajovičem, ki je danes selektor avstrijske reprezentance, v svojih zgodnjih ormoških sezonah pa še z Markom Bezjakom in Mladenom Grabovcem, ki je sedaj predsednik kluba. 

Ob vsem tem pa Čudič izpostavlja domače navijače. Po njegovem mnenju so bili oni tisti, ki so znali pričarati prav posebno vzdušje. Polna dvorana Hardek je (bila) trd oreh za praktično vse slovenske ekipe. Tu so orožje položili že praktično vsi: Celjani, Velenjčani, v zadnji sezoni še Trebanjci, ko so s porazom zapravili možnosti za naslov prvaka in s tem zgodovinski uspeh kluba. Na tej tekmi je ravno Bojan zadel odločilni zadetek proti svojemu bratu Aljoši Čudiču iz črte sedmih metrov. 

Hugo, uživaj v (igralskem) pokoju!

Komentarji