Maribor poražen odhaja s Kodeljevega

V Športni dvorani Kodeljevo smo bili priča napetemu obračunu med RD LL Slovan Kodeljevo in RK Branik Maribor. Ljubljansko Štajerski derbi je bil odprt do zadnjega, na koncu pa se je tehtnica prevesila v korist domačih (29-28).


Začetek tekme je bil sicer izenačen, a vendarle so manjšo pobudo prevzeli gostje. V 7. minuti so prvič povedli z dvema goloma prednosti (4-2), v 9. minuti pa z zadetkom Jake Soršaka ušli na +3 (6-3). Slovan je skozi celoten polčas vodil vsaj za gol, a prav v zadnji minuti polčasa so Mariborčani izid poravnali. Do zadetka je prišel Leon Gregorič in izenačil na 12-12.

V drugem polčasu smo spremljali podoben uvod kot v prvem. Slovan je nekoliko pritisnil na plin in hitro ušel na 19-16. V preostanku polčasa sk Ljubljančani vedno vodili, a nikoli za več kot tri gole, Branik pa se je pogosto približal tudi na gol zaostanka. To jim je uspelo tudi v 60. minuti, ko je Jan Kovačec znižal na 29-28. Slovan je po minuti odmora sicer zapravil napad, nenatančen je bil Aleksander Perić, a Maribor več ni uspel izenačiti.

Prvi strelec zmagovalnega moštva je bil Aleksa Tufegdžić s 7 zadetki. Za Maribor Branik jih je 7 zadel Teo Jezernik.

Komentarji