Novomeščani se z gostovanja v Ormožu vračajo z zmago

V lepo polni dvorani Hardek je ekipa RK Jeruzalem Ormož gostila novomeško Krko. Prvih 30. minut smo spremljali zelo izenačen obračun. Domačini so v prvem polčasu sicer povedli s tremi goli prednosti, a so se Krkaši vrnili in na odmor celo odšli z minimalno prednostjo (11:12). V drugem delu so bili nekoliko boljši tekmeci gostje, ki so prevzeli pobudo na igrišču ter se razveselili zmage z rezultatom 24:28.


Po dokaj zaspanem začetku srečanja, do 8. minute smo namreč videli le tri gole (2:1), so v nadaljevanju obračuna domačini stopili na plin in si v dveh minutah priigrali tri zadetke prednosti (4:1). Gostje so se hitro vrnili v igro in v 14. minuti rezultat izenačili na 5:5. Do konca prvega polčasa smo bili nato priča izjemno izenačenemu obračunu. Sicer so bili vse skozi v manjši prednosti domači, a omembe vredne prednosti si niso uspeli priigrati. Svoje sta tekmi doprinesla tudi vratarja. Alen Skledar (Ormož) in Jure Blaževič (Krka) sta v ključnih trenutkih postregla z nekaj izjemnimi obrambami. V zaključku prvih 30. minuti so Krkaši rezultat znova izenačili ter v samem zaključku tudi povedli ter tako na odmor odšli z minimalno prednostjo enega gola (11:12).

Ormožani so z dvema hitrima zadetkoma na začetku drugega dela povedli (13:12), a so Novomeščani stvari hitro postavili na svoje mesto in prevzeli pobudo na igrišču. Jeziček na tehtnici sta bila Uroš Knavs (12 zadetkov) in Jure Blažević (15 obramb).  Od začetka se sicer niso uspeli oddaljiti na višjo razliko so pa zato v 44. minuti prišli do štirih golov prednosti (17:21) in tako domačega stratega Sašo Prapotnika prisilili v minuto odmora. V 49. minuti so gostje prednost povišali na pet zadetkov (19:24), kar je bila najvišja prednost na nocojšnji tekmi. Nadaljevanje srečanja je prineslo nekaj minut strelskega posta, v zaključku tekme pa so gostje vzdržali vse pritiske gostiteljev ter na koncu slavili z rezultatom 24:28.

JERUZALEM ORMOŽ : KRKA  24:28 (11:12)
Bogadi 8, Ćirović 7; Knavs 12, Stanojević 3
Blaževič 15 obramb (38%)

FOTO: Denis Žuran / RK Jeruzalem Ormož

Komentarji