2. krog v 1. B ligi bosta odprla ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in Pomurje

Zaradi težav z dvorano in odsotnosti trenerja Škofljice Gregorja Cvijiča bo tekma 2.kroga med ŠD Škofljica Pekarna Pečjak in RK Pomurje odigrana že v četrtek 20. 9. 2018 ob 19:30 v Športni dvorani Škofljica.


Prvi dvoboj letošnje sezone 1. B lige so igralci Škofljice odigrali na obali pri RD Butan plin Izola, ki velja za favorita za napredovanje. Igralci Škofljice so se morebiti ustrašili nasprotnika, saj so v prvem polčasu še prevej zaostajali (13:7), vendar so deset minut pred koncem prišli -2 (22:20). Izola je rutinirano tekmo pripeljala do končnega izida 26:24.

Rokometaši Pomurja pa so v 1. krogu doma remizirali proti Črnomlju (28:28), kljub solidni igri in ugodnemu rezultatu do 42. minute. Vendar rokomet se igra 60 minut in rokometaši Pomurja so rešili točko po izteku igralnega časa s strelom iz 7. metrov.

Na kratko bomo predstavili obe ekipi.

Precej spremenjena ekipa Škofljice

Ekipa ŠD Škofljice  Pekarna Pečjak, ki je minuli sezoni za les zgrešila 1. ligo, bo v novi sezoni igrala s precej spremenjeno zasedbo.

Za našo člansko ekipo, ki jo vodi trener Gregor Cvijič, je zaključeno obdobje priprav, pred njimi pa to soboto prva tekma nove sezone, kjer jih čaka nastopanje v 1.B slovenski rokometni ligi.

Ekipo, ki jo vodi Gregor Cvijič (zamenjal Aleša Repino, ki je sedaj trener RD LL Grosist Slovan) so zapustili nekateri nosilci iz prejšnje sezone (Aljaž Lešek, Jan Pucelj, Žan Grojzdek, Jan Šega …), kar pomeni, da bodo letos gledalci na igrišču videli povsem spremenjeno postavo. Prišlo je tudi nekaj novincev (Luka Kljun, David Podržaj, Mario Cingesar in David Svečko), k članski ekipi pa se je priključilo tudi nekaj obetavnih mlajših igralcev (Peter Etling, Gal Janžel, Andraž Pangerc, …).

Kapetan ekipe še naprej ostaja otrok kluba Anže Nered, ki je novo sezono napovedal z naslednjimi besedami: “Ekipa se je močno spremenila oziroma pomladila, odšlo je kar nekaj nosilcev igre ter tudi trener, prišlo pa je tudi nekaj novih fantov, ki so se lepo vključili v moštvo. Rezultatski cilj za sezono je uvrstitev v zgornjo polovico lestvice, obenem pa je cilj tudi, da se čim več domačih fantov priključi članom in kar se da, z našo pomočjo izkušenejših igralcev, tudi napredujejo. Prišel je tudi nov trener, vsi vemo kdo je Gregor Cvijič, v ekipo je vnesel neko novo filozofijo ter pristop k delu. Treningi so super in naporni, a vsi strmimo k enemu cilju. Z Miho Podlogarjem (pomočnikom trenerja op.p.) sta sestavila zares dobro pripravljalno trenažno obdobje. Fantje so nad treningi navdušeni in vsi trdo delajo. Verjamem, da bomo težak nasprotnik za vsako ekipo v ligi.”

Glavni trener Gregor Cvijič, ki je v preteklosti vodil ekipe kot so Loka, Slovan in RK Gorenje Velenje, je pred novo sezono optimističen: “Glede na to da je ekipa povsem spremenjena, so s tem tudi pričakovanja drugačna kot so bila prejšnja leta. Cilji oziroma naša želja je, da se ponudi čim več priložnosti našim mladim igralcem. Da poskusimo iz te mlade šole Škofljice izvleči maksimalno kar lahko in jih s tem uvesti v člansko kategorijo ter jih pripraviti na prvo ekipo. Kaj bo to prineslo oziroma kaj bo končni rezultat, bomo pa videli tekom sezone. Vsekakor pa gremo v vsako tekmo na polno, na zmago in brez predaje.

V pripravljalnem obdobju so fantje odigrali šest tekem, kjer so dosegli eno zmago (proti Slovanu), dva neodločena izida (proti Klagenfurtu in Ljubljani) ter tri poraze (proti Slovanu, Loki ter Ljubljani).

ODHODI:
Jan Šega (Nizozemska), Jan Pucelj, Aljaž Lešek (oba Ribnica), Peter Krivic (RD Urbanscape Loka), Žan Grojzdek (RK SVIŠ Ivančna Gorica), Jernej Furdi (RD Slovan), Nejc Demšar (HCK Celovec), Matic Glavič, Jan Žnidaršič. Luka Novak

PRIHODI:
David Podržaj (RK SVIŠ Ivančna Gorica), David Svečko (RK Gorenje Velenje), Luka Kljun (RD Riko Ribnica), Mario Cingesar (RD Urbanscape Loka)

 

Zgodovinska uvrstitev v 1.B ligo

Rokometaši Pomurja bodo v novi sezono 2018/19, po 18. letih, igrali v 1. B rokometni ligi. To je po sezoni 2000/2001, ko je združena ekipa Pomurka-Krog, kljub obstanku v ligi, prenehala delovati.

Ekipo Pomurja je Rokometna zveza povabila v 1. B ligo naknadno, kot tretje uvrščeno ekipo v 2. DRL, saj je ena od ekip, ki si je zagotovila obstanek izstopila iz tekmovanja.

Kljub nekoliko poznemu povabilu je upravni odbor zavihal rokave in po njihovem mnenju pripravil konkurenčno ekipo, ki se bo kosala z ekipami, ki že vrsto let tekmujejo v 1. B ligi. Cilj Pomurja bo sredina lestvice med 7. in 10. mestom.

Trener Pomurja ostaja Alan Potočnjak, kateremu bo to že tretja sezona v Murski Soboti in je lansko sezono  ekipo dvignil nivo višje.

Pri igralskem kadru je prišlo do precej sprememb. Na žalost je z aktivnim igranjem prenehal kapetan Mitja Kozelj, vratar Boštjan Belec pa se vrača v svoj matični klub Drava Ptuj.

Ekipi so se pridružili vratar Matic Škerjanec, levo krilo Filip Bombek in krožni napadalec Matic Topolovec, vsi iz Velike Nedelje. Velika Nedelja namreč v naslednji sezoni ne bo igrali s člansko ekipo. Iz Ormoža prihaja Rok Koderman, srednji zunanji igralec.

Po poškodbi se vrača Marko Jankovič, Gregor Falež pa po letu igranja iz ptujske Drave, Anej Sever pa po nekaj mesečni prekinitvi igranja. Vrača se tudi vratar Tilen Prosenjak, ki je pred časom že igral pri Pomurju.

ODHODI:
Mitja Kozelj (prenehal z igranjem), Boštjan Belec (Drava)

PRIHODI:
Matic Škerjanec (Velika Nedelja), Filip Bombek (Velika Nedelja), Matic Topolovec (Velika Nedelja), Rok Koderman (RK Jeruzalem Ormož), Tilen Prosenjak (Arcont Radgona)

Na izredni skupščini, ki je bila 11. 9. 2019 so potrdili predlog novega upravnega odbora, ki ga bo vodil predsednik Marjan Kreslin. Pomagala mu bosta 2 podpredsednika Andrej Gomboši (dosedanji predsednik) in Mitja Kozelj, ter člani Mateja Hauser, Drago Kosednar in Vojko Kuhar. Sekretar kluba ostaja Matej Fefer.

Komentarji