Napovednik 3. kroga 1. NLB lige

V preteklem krogu so do točk prišli še Trebanjski Trimo, rumena podmornica iz Dola in Velenjske ose. Še vedno pa sta brez točk ekipi iz Dobove in Kopra. V tretjem krogu bomo prvo tekmo videli že v sredo 19. 9., zadnjo pa v torek 25. 9.


Na prvem obračunu se bodo danes pomerili slovenski prvaki Celjani, ki bo v dvorani Zlatorog sprejeli goste iz Maribora. Slednji so trenutno prvi na lestvici, saj so slavili na obeh tekmah preteklih dveh krogov. Celjani imajo tekmo manj, vendar pa poleg nasprotnikov v domači ligi, se borijo še v ligi prvakov, kjer so na uvodni tekmi sezone pretekli vikend izgubili proti danskemu Skjernu.

V soboto, 22. 9., bomo spremljali 4 tekme. V Dobovsko trdnjavo prihajajo Velenjske ose, ki so po prvem porazu proti Ormožanom opravili popravni izpit in zmagali proti Krki. Ekipa Gorenja je nedvomno favorit tudi tokrat. Vendar si tudi Dobovčani nedvomno želijo zmage. Trenutno beležijo dva poraza in zagotovo si ne želijo ponovitve lanskega rednega dela.

Ribničani, ki so prejšnjo soboto doma opravili z Dobovčani, tokrat odhajajo v Koprsko Bonifiko, kjer bodo poskusili nadaljevati začetni zmagovalni niz. Koprčani, ki so trenutno presenetljivo še brez točk, zagotovo ne bodo ekipi Rika iz Ribnice dovolili, da bi z lahkoto odnesli nove točke.

Poraženci dvoboja novincev, RK SVIŠ Ivančna Gorica, bodo v soboto v domači dvorani pričakali ekipo RD Urbanscape Loka, ki ima tako kot ekipa SVIŠA eno zmago in en poraz. Ločani si pred prvo tekmo v domači dvorani, ki jo bodo igrali šele v naslednjem krogu, zagotovo želijo osvojiti novih točk v gosteh in s prednostjo zaigrati pred domačim občinstvom.

Ormoški vinarji bodo v soboto doma zaigrali proti Dolanom, ki so po uvodnem porazu pretekli krog slavili proti prav tako novincem v letošnji ligi, SVIŠ-u. Ormožani so po veliki zmagi v prvem krogu proti Velenju v drugem doživeli poraz proti Trimu in tako beležijo enako število točk kot Zasavčani. Slednjim pa v gosteh v srcu Prlekije zagotovo ne bo lahko.

Za konec pa bomo v torek, 25. 9., spremljali še Dolenjski obračun, ki ga bosta v dvorani Marof odigrala domača Krka in gostje iz Trebnjega. Krkaši po naslovu superpokalnih prvakov še niso zmagali in so željni prvih točk v državnem prvenstvu.

  1. NLB Leasing liga
19.09.2018 18:00 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK MARIBOR BRANIK
22.09.2018 19:00 MRD DOBOVA – RK GORENJE VELENJE
22.09.2018 19:00 RD KOPER 2013 – RD RIKO RIBNICA
22.09.2018 19:00 RK SVIŠ IVANČNA GORICA – RD URBANSCAPE LOKA
22.09.2018 19:00 RK JERUZALEM ORMOŽ – RK DOL TKI HRASTNIK
25.09.2018 20:00 MRK KRKA – RK TRIMO TREBNJE

 

Pripravila: Larisa Vogrinc

Komentarji