Prvi dve točki sta ostali v Izoli

Tudi na Obali smo si v soboto, 15.9., lahko ogledali prvo tekmo 1.B Lige za moške. V Izoli sta se za prvi dve točki borila domača ekipa RD Butan Plin Izola in gostje RD Škofljica Pekarna Pečjak. Škofljica je že nekaj sezon varno zasidrana na sredini lestvice 1.B lige, med tem, ko pa si Izola, z novimi okrepitvami, med katerimi je najodmevnejši prihod Matjaža Brumna, srčno želi napredovanja v 1.NLB Leasing ligo.


Izolani so že v samem začetku pokazali ter opravičili svoj cilj po 1.NLB ligi. Tekmo so začeli suvereno, vsekakor pa ni manjkalo niti bučne podpore iz tribun. Domači so že v 4.minuti, prav ob zadetku Matjaža Brumna, povedli za 4 zadetke, 5 : 1. Gostje iz Škofljice so se poskušali še malo upirati, ampak nekega večjega preobrata nismo videli. Izolani so svojo minimalno prednost držali vse do konca 1.polčasa, ko so na odmor odšli s prednostjo kar 6 zadetkov. Rezultat je bil 13 : 7.

Tudi v 2.polčasu nekih večjih presenečenj nismo videli. Izolani so še naprej uspešno nadigravali goste iz Škofljice ter uspeli zadrževati svojo prednost vsaj 5 zadetkov. V 2.polčasu pa se je odlično izkazal tudi domači vratar Jasmin Husić,ki je obranil kar nekaj težkih strelov. V 45.minuti tekme so gostje svoj zaostanek poskušali znižati, uspelo jim je priti do 3 golov zaostanka, ampak vseeno to ni bilo dovolj za zmago Škofljice. V Kraški dvorani so slavili domači rokometaši. Končni rezultat je bil 26 : 24.

Pri domačih je bil najbolj natančen prav Matjaž Brumen, ki je zadel 8-krat, pri gostih pa sta bila najučinkovitejša David Svečko in Peter Etling,oba s 5 zadetki.

Izolane v naslednjem, 2.krogu, čaka gostovanje pri RK Dravi Ptuj,ŠD Škofljica pa bo gostila RK Pomurje.

 

RD Butan Plin Izola :ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 26 : 24 (13 : 7)

 

RD Butan plin Izola: Gregorič, Jurič 3, Božič 5, Beganovič 1, Zorič-Stepančič 1, Brumen 8(3), Redžič 2, Vukovič, Poles, Peharc, Poberaj 4, König, Nikolić 1, Čolić, Gašperšič1, Husić

Trener: Nikola Kojič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 3(4)

ŠD Škofljica Pekarna Pečjak:Nered, Topolovec 3(2), Pangerc, Regnar, Cingesar 4, Kljun 3, Zgonec, Svečko 5, Vidmar 1, Pangerc, Marolt 2, Etling 5, Lipužič, Podmenik 1, Štavar, Janželj

Trener: Gregor Cvijič

Izključitve: 8minut

7-metrovke: 2(3)

Komentarji