Slovenj Gradec suvereno preko novinca v ligi

Slovenjgradčani pa so svojo tekmo prvega kroga odigrali včeraj, ko so gostovali v Ajdovščini. In sezone ne bi mogli začeti na boljši način, saj so dosegli prepričljivo zmago 27 : 19.


Pred tekmo je bilo veliko neznank, česa je prenovljena in pomlajena ekipa ježkov pod vodstvom novega trenerja, Slavka Iveziča, sposobna. In že na prvi tekmi se je pokazalo, da so slovenjgraški rokometaši v pripravljalnem obdobju delali zelo dobro, saj so prikazali borbeno, kolektivno in zelo odločno igro. Povedli so takoj na začetku in vodstva niso več izpustili iz rok.

Srečanje so gostje dokončno odločili v svojo korist med 45. in 50. minuto, ko so povedli s šestimi zadetki in nato srečanje mirno pripeljali do konca. Franci Poklič je dosegel sedem zadetkov, Kenan Pajt in Rok Cvetko pa sta bila uspešna po šestkrat.

Slavko Ivezič (trener RK Slovenj Gradec 2011): Vesel sem zmage in tega, da smo začeli prvenstvo tako, kot smo si želeli. Sicer je bilo nekaj pozitivne treme pred prvo tekmo sezone, kar se je odražalo v nihanju naše igre. Slika naše ekipe je sprejemljiva in menim, da bo iz tekme v tekmo še boljša, kajti prihajajo tekme, ki bodo sigurno močnejše od te proti Ajdovščini. Ekipa počasi napreduje in komaj čakamo naslednjo tekmo v Slovenj Gradcu, kjer upam, da bo zelo dobro vzdušje in da bomo pokazali dobro predstavo pred domačimi navijači.

RK Ajdovščina – RK Slovenj Gradec 2011 19:27 (11:13)

Komentarji