Celjani Ligo prvakov začeli s porazom proti Skjernu

Celjski rokometaši so včeraj v Zlatorogu odigrali prvo tekmo Velux EHF Lige prvakov v sezoni 2018/2019. Nasprotnik je bila danska ekipa Skjern, ki je bila lansko leto prijetno presenečenje v ligi pvrakov, ko je izločila madžarskega velikana Veszprem. Obe ekipi sta prikazali všečno in borbeno igro a so se zmage veselili rokometaši Skjerna.


Varovanci Branka Tamšeta so tekmo začeli z nekaj nervoze. Mladost in neizkušenost Celjanov se je kazala predvsem pri tehničnih napakah, ki jih je bilo ogromno. Začetek tekme ni bil naklonjen domačinom, saj so rokometaši Skjerna takoj povedli z rezultatom 2 : 0. Po šestih minutah igre so Celjani uspeli rezultat izenačiti (2 : 2). Prvo vodstvo so si priigrali v deveti minuti, ko je zadel Gal Marguč (4 : 3). Trener Celjanov, Branko Tamše je z menjavanjem igralcev iskal idealno postavo, saj v prvem polčasu niso zaigrali samo Domen Makuc, Kristjan Horžen in Jan Jurečič. V igri Celjanov je bilo opaziti veliko nihanja, a so do konca polčasa z golom Davida Razgorja povedli z 12 : 11.

Drugi polčas obračuna so Celjani začeli z minimalno prednostjo (13 : 12). V skoraj polnem Zlatorogu smo v drugem polčasu spremljali boj za vsako žogo. Ekipi sta se ves čas izmenjevali v vodstu, vendar so Celjani z borbeno igro v 39. minuti prvič prišli do prednosti treh golov (18 : 15). Danci pa se niso predali in so že kmalu nadoknadili zaostanek in se približali na gol zaostanka (18 : 17), v 42. pa so povsem ujeli Celjske rokometaše (18 : 18). Po izenačeni igri je Tamše v igro poslal Domna Makuca, ki je dodal nekaj svežega vetra v igro Celja. Celjani so znova prišli do prednosti dveh golov, a so jih trdoživi Danci hitro dohiteli in v 50. minuti celo povedli (21 : 22).

V izdihljajih tekme pa so se začele črne minute Celjanov. Preveč je bilo napak v napadu, obramba ni delovala organizirano in veliko je bilo zapravljenih strelov. Vse to pa so Danci znali izkoristiti in v 54. minuti prvič na tekmi prišli do prednosti treh golov (21 : 24). Domačinom je na koncu zmanjkalo časa za velik preobrat in Skjern se je veselil prve zmage v Ligi prvakov 2018/2019. Najboljša strelca Celjanov sta bila Ovniček in Razgor, ki sta zadela 4-krat.

Celjane v sredo, 19. septembra čaka domača tekma državnega prvenstva proti Mariboru. Konec tedna pa se celjski vitezi odpravljajo v Pariz, kjer jih v nedeljo ob 17.00 čaka tekma drugega kroga Lige prvakov.

Branko Tamše, trener Celja Pivovarne Laško:
»Čestitke nasprotnikom za zmago. Igralo se je v valovih in mi nismo bili pravi. Naredili smo premalo prekrškov in to za te nasprotnike in tekmovanje, ni dovolj. Tudi ko smo povedli za tri zadetke, smo naredili nekaj neumnosti in na prelahek način izpustili iz rok kar smo si priigrali. Skjern je dovolj izkušen, da je to izkoristil in prišel do zmage. Žal smo znova sami naredili toliko napak, da smo ostali praznih rok na domačem igrišču. Žal mi je navijačev, ki so lepo napolnili Zlatorog, mi pa se jim nismo oddolžili z zmago.«, je povedal za klubsko spletno stran.

 

LIGA PRVAKOV, 1. KROG

Nedelja, 16. september:
RK Celje Pivovarna Laško : Skjern Handbold 26 : 27 (13 : 12)

FOTO: EHF

Komentarji