Velenjčanom le uspelo do prvih dveh točk

V nedeljo, 16.9., nas je čakala še zadnja tekma 2.kroga 1.NLB Leasing lige. Tokrat sta se v Rdeči dvorani pomerila domača ekipa RK Gorenje Velenje in gostje iz Novega mesta. Novomeščani so v letošnji sezoni že pokazali, da si želijo čim višje uvrstitve, med tem ko so na Superpokalni tekmi ugnali favorizirane Celjane, so v 1.krogu lige na domači tekmi remizirali z RD Riko Ribnico. Za Velenjčane pa se sezona ni začela ravno pohvalno. Sicer so napredovali v pokalu EHF, nekoliko slabšo predstavo pa so pokazali na začetku državnega prvenstva, ko so v Ormožu izgubili proti domači ekipi RK Jeruzalem Ormož. Vsekakor smo lahko danes pričakovali odlično tekmo in trd boj za novi 2 točki v prvenstvu.


 Prvi polčas je minil brez večjih presenečenj. Obe ekipi sta odigrali hitro in agresivno, kar je pokazal tudi sam rezultat. Najvišjo prednost 1.polčasa smo videli šele v 25.minuti, ko je za +3, in po delnem izzidu 3 : 0, za domače zadel Matic Verdinek. Ampak so Novomeščani ponovno zavihali rokave ter goste kmalu ujeli. Tako je bil rezultat ob polčasu izenačen, 14 : 14.

V 2.polčas so sprva ostro pristopili domači rokometaši in že v samem začetku povedli za +2. In kot so Novomeščani v letošnji sezoni že pokazali, jih ta minimalna prednost ni zmotila in so še naprej trdno sledili domačim. Nato pa so domači prevzeli niti v svoje roke. Po delnem izzidu 4 : 0 so v 40.minuti tekme povedli za +5, 21 : 16. Novomeščani so nekako še poskušali držati velenjski tempo igre, ampak so domači v 49.minuti popolnoma prevzeli dazor nad igro. Svojo prednost so domači rokometaši samo še povečevali in že v 53.minuti vodili za 7 zadetkov, 27 : 20. Za najvišjo prednost na tekmi je zadel Aleks Kavčič. Novomeščani niso več našli pravega odgovora na hitro in natančno igro domačih, poskušali so se še upirati, ampak je bila prednost prevelika. Tekma v Rdeči dvorani se je končala s slavjem domačih, končni rezultat je bil 31 : 23.

Pri domačih sta bila najbolj natančna Matic Verdinek, ki je zadel kar 7-krat, in Domen Tajnik s 6 zadetki. Pri gostih je bil najuspešnejši Jaka Jakše, s prav tako 7 zadetki.

V naslednjem krogu Velenjčane čaka gostovanje pri MRK Dobovi, Novomeščani pa bodo v domači dvorani Marof branili svojo, do sedaj še nepremagano, trdnjavo proti RK Trimo Trebnje.

 

 

RK Velenje Gorenje: MRK Krka 31 : 23 (14 : 14)

 

RK Gorenje Velenje: Mazej, Haseljić 1, Tajnik 6, Špelić 3, Matanović 2, Logar, Stojnič 1, Vujović, Miklavčič 2, Banfro 1, Drobež 1, Verdinek 7(1), Grmšek, Taletovič, Kavčič M. 2, Kavčič A. 5

Trener: Zoran Jovičić

Izključitve: 6 minut

7-metrovke: 1(2)

MRK Krka: Rašo L. 3, Majstorović 1, Didovič 1, Pršina 3, Tomić, Irman 3, Jakše 7(2), Klemenčič, Rašo D., Batagelj, Pavlin, Kukman, Windischer 1, Matko 1, Florjančič 3

Trener: Mirko Skoko

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 2(3)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK Gorenje Velenje, MRK Krka

Komentarji