Po zelo slabem začetku Slovan na krilih Skuška in Sankovića do zmage

V športni dvorani Krško je včeraj gostovala ekipa ljubljanskega Slovana, ki se po enem letu igranja med slovensko elito vrača v nižji kakovostni razred. Kot je pred začetkom sezone napovedal njihov trener Aleš Repina, si želijo ekspresno vrnitev med prvoligaše. Proti RK Krško sicer ni šlo vse po željah ljubljanskih rokometašev, a so na koncu vseeno izvlekli 2 točki.


Domači so začeli zelo dobro in takoj povedli s 3:1, a so gostje zelo hitro odgovorili z dvema zaporednima zadetkoma in v 8. minuti rezultat poravnali na 3:3. Za tem so gostje spet malce popustili in Krčani so zadeli trikrat zapored za vodstvo 6:3, a je Slovanovcem do konca polčasa uspelo izenačiti na 9.

Drugi polčas je do 49. minute minil zelo izenačeno. Spremljali smo igro “gol-za-gol”, nobena ekipa si ni uspela ustvariti vidnejše prednosti. Nato pa sta stvar v svoje roke prevzela ljubljanska rokometaša Sanković in Skušek, ki sta v drugem polčasu skupaj zadela 7 od 11 Slovanovih zadetkov. V 54. minuti je bilo že +3 za goste iz Ljubljane (16:19) in zdelo se je, da bodo Slovanovi rokometaši tekmo mirno pripeljali do konca, a s tem se domačini niso strinjali. Strnili so svoje vrste, ampak jim je za preobrat zmanjkalo časa. Končni rezultat je bil 19:20.

Najboljši strelec tekme je bil Janez Skušek (RD LL Grosist Slovan) s 7 zadetimi goli,  pri domačih pa je največkrat poslal žogo za hrbet gostujočega vratarja Jure Škafar – 4 zadetki.

»Izenačena tekma, »gol za gol«, obe močni obrambi ter malo golov. Proti koncu tekme smo zgrešili nekaj »zicerjev« in Slovan se je odlepil na 3 gole razlike. Potem pa smo s par dobrimi obrambami prišli na gol razlike in v zadnjem napadu imeli celo priložnost za remi, a je Ban dve sekundi pred koncem zadel vratnico iz krilnega položaja,« je povedal Gašper Dular.

»Smo zadovoljni, ker se je prva tekma iztekla po naših željah. Vendar je to samo ena tekma in jo je treba pustiti za seboj ter že razmišljati o naslednjem nasprotniku. V tej ligi lahko vsak premaga vsakogar, tako da bo potrebno iti vsako tekmo “na glavo”,« pa je dodal kapetan ljubljanske ekipe Robert Sankovič.

(vir izjav: ŠD Šport)

 

RK Krško : RD LL Grosist Slovan 19:20 (9:9)

RK Krško: Romih, Glogovšek, Dular 3, Škafar 4, Sobotič, Dragan 2, Glaser 3, Kastelic 1, Rantah 1, Novak, Mlakar, Vovk 2, Ban 3, Blaževič, Škalički, Kodrič
Trener: Uroš Šerbec

RD LL Grosist Slovan: Jugovic, Grum 3, Jovičič, Peterlin, Marinček 1, Budalič, Skušek 7, Lukan, Ponikvar, Dragar, Furdi 2, Kljun, Hočevar, Sanković 5, Atanasov 2
Trener: Aleš Repina

7-metrovke: RK Krško 1/1, RD LL Grosist Slovan 2/3

Izključitve: 12 min; 6 min

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: RK Trimo Trebnje

Komentarji