20. krog Dolenjcem prinesel dve zmagi in tri poraze

Le še šest krogov nas loči od zaključka letošnje sezone v NLB ligi. V zadnjem odigranem krogu so se Celjani z zmago nad Trimom utrdili na slovenskem prestolu, Novomeščani so na domačem terenu brez večjih težav opravili s Slovanom, Riko Ribnica je bila boljša od Sviša iz Ivančne Gorice, igralci Krškega pa so morali doma priznati premoč Velenjčanom. 


Tekma sezone je bila gotovo obračun 20. kroga, ki se je odigral v Zlatorogu pred skoraj 4500 gledalci. Imenitno vzdušje je pripomoglo Celjanom, ki so po izenačenem prvem polčasu (16:16) bolje zaigrali v obrambi in se veselili zmage (30:27) nad edino ekipo, ki jim je v letošnji sezoni zadajala poraz. 

Varovanci Mirka Skoka še naprej potrjujejo svojo klaso v najmočnejši slovenski ligi. Letošnji prišleki imajo že prvo leto po vstopu v ligo NLB eno izmed najboljših sezon v svoji zgodovini. Tokrat so z rezultatom 35:29 premagali zasedbo Borisa Denića ter tako ohranili točko prednosti pred Ribnico. 

Na edinem dolenjskem obračunu sta se tokrat pomerila RD Riko Ribnica in Sviš Ivančna Gorica. Domačinom se je uspelo nekoliko odlepiti v začetku drugega polčasa, ko so po obrambi Meštrića prvič povedli za 3 zadetke. Zasedba Aleksandra Polaka ni uspela stopiti novonastalega zaostanka in je na koncu priznala premoč domačinom ob rezultatu 33:30.

Krško je, prav tako kot Krka, letošnji novinec v ligi NLB. A pri Krčanih ni vse tako pisano in posejano z rožicami kot v Novem mestu. Na dosedanjih 20 tekmah so zabeležili le 2 zmagi in tako ostajajo na repu lestvice. Moštvo Zorana Jovičića jih je tokrat premagalo 25:32. 

 

FOTO: Gašper Simonič

Komentarji