22.krog Lige NLB

Prihajajoči vikend, natančneje v soboto, 16.3., bomo spremljali zadnji krog rednega dela lige NLB. Katere ekipe se bodo borile v končnici za prvaka in katere v končnici za obstanek, je že znano, neznanka pa ostajajo končna mesta določenih ekip.


V prvem delu oz. v končnici za prvaka se nahajajo ekipe: Celje Pivovarna Laško, Riko Ribnica, Gorenje Velenje, Maribor Branik, Koper in Urbanscape Loka. Končne pozicije posameznih ekip še niso znane, znana sta le prvouvrščeni Celjani in šestouvrščeni Škfojeločani. Trenutno se na drugem mestu nahaja Riko Ribnica, ki pa ima pred tretjeuvrščenim Gorenje Velenjem le točko prednosti. Podobna zgodba je tudi med četrouvrščenim Maribor Branikom, ki ima pred petouvrščenim Koprom le točko naskoka.

V spodnjem delu, v končnici za obstanek, je razpored več ali manj že znan. Na sedmem mestu se nahaja ekipa Trimo Trebnje, ki ima pred osmouvrščeno Krkole točko prednosti. Prav tako s točko naskoka pred desetouvrščeno Dobovo se na devetem mestu nahaja Jeruzalem Ormož. Na trenutno najbolj neugodnih položajih sta novinca lige; enajsto mesto zaseda Dol TKI Hrastnik, dvanajsto pa SVIŠ Ivančna Gorica.

Vse tekme kroga bodo na sporedu v soboto, 16.3.

Najprej si bomo ob 18.uri pogledali dvoboj med Krko in Mariborom. Krka svojega položaja na lestvici več ali manj ne more spremeniti. Je varno zasidrana v vrhu končnice za obstanek. Mariborčanom pa bi bili priigrani točki zelo pomembni. Z zmago bi se varno zaisdrali na četrtem mestu lestvice, ki jim prinaša nekoliko lažji razpored končnice.

Ob 19.uri se bosta v Dolanki pomerila domača ekipa Dola TKI Hratsnik in gostje trebanjskega Trima. Trebanjci so si v prejšnjem krogu zapravili napredovanje v končnico za prvaka, so pa varno zasidrani na vrhu končnice za obstanek. Dolani se pa še vedno borijo za obstoj v elitni ligi NLB.

Prav tako bo 19.uri bomo v dvorani v Stični spremljali dvoboj med domačo ekipo SVIŠa in velenjskim Gorenjem. SVIŠ zaseda zadnje mesto lestvice in velikoh možnosti za obstanek v elitni ligi NLB nima več. Še vedno pa se bori za najvišja mesta v Pokalu Slovenije. Na drugi strani pa bi sama zmaga Velenjčanom prinesla naskok na drugo mesto lestvice.

Ob 19.uri bomo spremljali tudi dvoboj med Jeruzalem Ormožem in Riko Ribnico. Ormožani, varni pred izpadom, v osrčju lestvice končnice za obstanek, večjih načrtov ne morejo več kovati. Lahko pa kvalitetno ogrozijo suhorobarje ter jim preprečijo naskok na najvišja mesta lestvice. Ribničani se v zadnjih nekaj krogih spopadajo z različnimi težavami. Poraz proti Dolanom in izpad iz Pokala Slovenije, je odnesla glavnega trenerja Sinišo Markoto. Lahko Ribničani sploh še računajo na naslov državnih prvakov?

V Dobovi bomo spremlajli obračun med domačo ekipo Dobove in gosti iz Celja. Favorit je vsekakor znan. Dobovčani vsekakor potrebujejo zmago saj bi se le tako oddaljili od tistih zadnjih mest, ki vodijo v izpad iz lige NLB. Se lahko mogoče uprejo favoriziranim Celjanom? Celjanom pa tekma ne igra neke velike vloge. Varno so zasidrani na prvem mestu lestvice in imajo pred trenutno drugouvrščeno Riko Ribnico tri točke prednosti. Tekma se prične ob 19.uri.

Zadnji obračun kroga bomo spremljali v škofjeloški dvorani Poden. Med seboj se bosta pomerila domača ekipa Urbanscape Loke in gostje iz Kopra. Škofjeločani svoje pozicije na lestvici ne morejo več spremeniti. Varno so zasidrani na šestem mestu. Koprčanom pa ne šteje drugega kot zmaga. Z zmago bi se lahko povzpeli na četrto mesto lestvice, ki prinaša nekoliko lažjo razporeditev v samem nadaljevanju končnice. Tekma se prične ob 20:30.uri, spremljali pa jo bomo lahko tudi na televiziji SportKlub 3.

 

MRK KRKA RK MARIBOR BRANIK sobota, 16.3., ob 18.uri  
RK DOL TKI HRASTNIK RK TRIMO TREBNJE sobota, 16.3., ob 19.uri  
RK SVIŠ IVANČNA GORICA RK GORENJE VELENJE sobota, 16.3., ob 19.uri  
RK JERUZALEM ORMOŽ RD RIKO RIBNICA sobota, 16.3., ob 19.uri  
MRD DOBOVA RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO sobota, 16.3., ob 19.uri  
RD URBANSCAPE LOKA RD KOPER sobota, 16.3., ob 20:30.uri SportKlub 3
Komentarji