27- letni Škofjeločan bo okrepil Velenjčane

Pred zaključkom aktualne sezone v velenjskem taboru že planirajo naslednjo. V osje gnezdo se iz nemškega DJK RIMPAR WÖLFE krožni napadalec David Kovačič.


Velenjskim osam se bo v začetku nove sezone pridružil sedemindvajset letni krožni napadalec David Kovačič. David je svoje prve rokometne korake naredil v Škofji Loki. V članski kategoriji je prvič zaigral v sezoni 2012/2013 v dresu Slovana, nato pa se je za eno sezono preselil v Novo Mesto. Med leti 2016 in 2021 je branil barve Rika iz Ribnice. Po koncu lanske sezone se je prvič odpravil v tujino, in sicer k nemški ekipi DJK RIMPAR WÖLFE. Ekipo RK Gorenje Velenje bo 27- letni Škofjeločan okrepil na poziciji krožnega napadalca.

David Kovačič, okrepitev RK Gorenje Velenje: “Ob podpisu pogodbe z RK Gorenje Velenje se počutim odlično. RK Gorenje Velenje je klub s tradicijo in uspešno zgodovino tako v slovenskem kot tudi evropskem rokometu. Gre za klub z dobrim delom, zato se sodelovanja zelo veselim. Trenutno igram v 2. nemški bundesligi, kjer je liga zaradi velikega števila ekip zelo naporna. Definitivno sem pridobil nekaj novih izkušenj, s katerimi bom poizkušal ekipi pomagati v naslednji sezoni. Moja želja je, da se hitro vklopim v ekipo in sistem trenerja Zorana Jovičiča.”

Janez Gams, direktor RK Gorenje Velenje: “Z Davidom smo bili v zadnjih štirih letih že nekajkrat v kontaktu, a nikoli ni bilo priložnosti za sklenitev sodelovanja. Tokrat pa smo zelo hitro našli skupni jezik in se dogovorili za sodelovanje. Verjamemo, da gre za igralca, ki nam bo v naslednjih dveh sezonah pomagal, da še nadgradimo igro naše ekipe. Vsi skupaj se veselimo, da lahko Davida končno pozdravimo v ˝osjem gnezdu˝. “

 

VIR IN FOTO: RK GORENJE VELENJE 

Komentarji