8. krog Lige prvakov je tukaj! V Zlatorogu bo zopet vroče!

Danes se bo zvrstilo 5 tekem osmega kroga Lige prvakov. V skupini A se bodo pomerili danski GOG in Paris Saint Germain, Zagrebčani pa bodo gostili prvouvrščeni Veszprem. V skupini B, celjski skupini, bo Elverum pričakal Kielce, spektakel se pričakuje v katalonski prestolnici, ko bo Barca gostila nemški Kiel. Nas pa seveda najbolj zanima tekma, ki bo v mestu grofov ob 18:45. Celjani bodo poskusili popraviti vtis proti Pick Szegedu. 


Trenutno v skupini A kraljujeta Veszprem in PSG s 13 oz. 12 točkami. Na tretjem mestu je nemški Magdeburg, ki je do sedaj nabral 9 točk. Četrtouvrščani danski GOG bo danes v večernih urah gostil Parižane.  Danci so s svojo značilno (skandinavsko) hitro igro že dokazali, da se lahko kosajo z najboljšimi. Tokrat bodo doma poskušali vrniti Parižanom za poraz, ki so jim ga Francozi zadali v prejšnjem kolu. Igralci francoske prestolnice so takrat slavili z rezultatom 41:36.

Naši južni sosedje bodo danes ob 20:45 gostili najboljšo zasedbo skupine A. Veszprem je do sedaj dosegel 7 zmag, remizirali so le doma proti Magdeburgu. Zagrebčani imajo pod svojo streho eno zmago, en remi in pet porazov. Izbrance Slavka Goluže, ki je šele pred kratkim sedel za krmilo hrvaškega prvaka, čaka še ena trda tekma. Čeprav jim gre v domači ligi odlično, so v najmočnejši evropski ligi na predzadnjem mestu.  

Zadnjeuvrščeni Elverum bo danes ob 18:45 gostil drugouvrščene Kielce. Poljaki zaostajajo le za točko za odlično Barcelono. Norveški prvaki so svojo edino zmago dosegli rano proti Celjanom

Na današnjem, verjetno največjem, evropskem spektaklu, se bosta pomerila Barca in Kiel. Nemci so zadnjo zmago dosegli proti današnjim celjskim nasprotnikom. Sledila sta 2 poraza in 2 remija. V prejšnjem krogu so odigrali neodločeno ravno proti Barceloni. Na drugi strani pa so Katalonci zbrali 6 zmag in en remi. Danes bo očitno še zelo zanimivo.

Mi pa bomo spremljali seveda tekmo, ki bo ob 18:45 v celjskem Zlatorogu. Prejšnjo sredo so Madžari visoko nadigrali naše prvake. A v slovenskem hramu, pred slovensko publiko, gotovo ne bo tako kot prejšnjikrat.

 

TEKME LIGE PRVAKOV 1.12.

Porto : Magdeburg

Wisła Płock SSA : Dinamo București
 
Nantes : Aalborg
 
 
 
Komentarji