9.krog 1.NLB lige

Minuli vikend oz. 8.krog 1.NLB lige nam je postregel s pravo rokometno poslastico. Najprej so Celjali v gosteh ugnali rokometaše SVIŠa, nato pa so Ribničani popolnoma razorožili trebanjski Trimo. V soboto pa smo videli kar dva napeta dvoboja. V Veliki Nedelji so po napeti končnici slavili Koprčani, v Dolanki so se Dolani in Mariborčani razšli z remijem. V novomeškem Marofu pa so Novomeščani prekinili dobovski zmagovalni niz. Tudi v tem tednu začenja 9.krog že v sredo, ogledali si bomo kar dva dvoboja. Ostale tekme pa bodo odigrane v soboto.


9.krog lige bodo otvorili rokometaši Celja Pivovarne Laško, ki bodo v Zlatorogu gostili ormoške vinarje. Ormožani so do sedaj vknjižini že štiri zaporedne poraze (tri v domači dvorani), Celjani pa kljub natrpanemu urniku beležijo zmage. Je potrebnu tu še kaj pripomniti? Verjetno Ormožane čaka še eno razočaranje v državnem prvenstvu. Tekma bo na sporedu ob 18.uri.

Ob istem času, na isti dan, pa bo odigrana še ena tekma 9.kroga lige. V mariborski dvorani Tabor se bosta pomerila domači Branik in gostje iz Ivančne Gorice. Mariborčani so se v prejšnjem krogu kar namučili proti ekipi Dola, iz Dolanke so odnesli zgolj točko. Goričani pa so bili v domači dvorani popolnoma nemočni proti ekipi Celja. Vsekakor se bodo Mariborčani hoteli oddolžiti domačim navijačem za spodrsljaj v Dolanki, rokometaši SVIŠa pa si tudi želijo zmage in novih dveh točk.

Ostale tekme pa si bomo lahko ogledali v soboto, 10.11. Prva bo na sporedu že ob 17.uri. Velenjske ose bodo v domači dvorani gostile trebanjski Trimo. Velenjčani so v prejšnjem krogu gostovali pri Loki, kjer so tudi zasluženo slavili. Trebanjci pa so gostili sosede iz Ribnice. Žal so morali priznati popolno premoč nasprotnika, Ribničani so na trebanjskem parketu gospodarili od prve minute naprej. Tekmo prenašala televizija Slovenija, drugi program.

Rokometaši Rika Ribnice bodo ob 18.uri gostili ekipo Dola TKI Hrastnik. Ribničani trenutno zasedajo prvo mesto državne lestvice. Vsekakor lahko pričakujemo, da bodo zbrani že od prve sekunde naprej in Dolanom ne bodo pustili do lahkih zadetkov. Dolani pa so trenutno polni elana, saj jim je v prejšnjem krogu uspelo remizirati z mariborskim Branikom. Vsekakor bodo v Ribnici dali vse od sebe.

Dobovčani pa so po treh zaporednih zmagah morali v prejšnjem krogu priznati premoč nasprotnika. V novomeški dvorani Marof jih je ugnala domača Krka. Tokrat bodo v domači dvorani gostili ekipo Urbanscape Loke. Verjamemo, da se bodo Dobovčani poskušali domačim navijačem oddolžiti za nepotreben spodrsljaj v prejšnjem krogu. Škofjeločani pa so v prejšnjem krogu bili popolnoma nemočni proti velenjskim osam. Tudi oni so željni zmage in novih dveh točk. V Dobovi lahko pričakujemo trd boj za novi dve točki. Tekma se prične ob 19.30. uri.

Zadnja tekma kroga bo prav tako odigrana v soboto, s pričetkom ob 20.30. uri. V Areni Bonifika si bomo lahko ogledali derbi kroga med ekipama Kopra in Krke. Koprčani so po slabšem začetku sezone začeli nizati zmage. Pod vodstvom novega trenerja so postali enotnejši in bolj zagnani. Novomeščani pa so po odličnem začetku sezone nato malo padli, vsekakor pa se počasi pobirajo in so že začeli nizati zmage. Vsekakor lahko v Bonifiki pričakujemo napeto tekmo.

 

RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO RK JERUZALEM ORMOŽ sreda, 7.11., 18:00
RK MARIBOR BRANIK RK SVIŠ IVANČNA GORICA sreda, 7.11., 18:00
RK GORENJE VELENJE RK TRIMO TREBNJE Sobota, 10.11., 17:00 RTV SLO 2
RD RIKO RIBNICA RK DOL TKI HRASTNIK Sobota, 10.11., 18:00
MRD DOBOVA RD URBANSCAPE LOKA Sobota, 10.11., 19:30
RD KOPER MRK KRKA Sobota, 10.11., 20:30

 Pripravila: Manja Fišter

Komentarji