Krimovke sproščeno pričakujejo tekmo Lige prvakinj

Po uresničitvi želja in predčasni uvrstitvi v glavni del evropske Lige prvakinj, se rokometašice Krima Mercatorja že pripravljajo na novo domačo tekmo. Na Kodeljevo tokrat iz Gyōra prihajajo evropske prvakinje, ki v skupinskem delu ostajajo edina ekipa s polnim izkupičkom.


Le štirim ekipam je že v četrtem kolu uspel preboj med najboljšo dvanajsterico. Poleg naših deklet in Gyōra, sta se v nadaljevanje iz skupine B uvrstila tudi ruski Rostov-Don in francoski Brest.

Uroš Bregar se tudi v novem tednu ukvarja s poškodbami, ki ljubljanskim rokometašicam nikakor ne prizanašajo. Alja Koren in Nataša Ljepoja okrevata po operacijah, za najtežje napore še nista nared Amra Pandžič in francoska okrepitev Marie Paule Gnabouyou. V tednu pred povratno tekmo proti Gyōru imata težave še Tamara Mavsar in Hana Vučko.

Druga zaporedna in hkrati tudi zadnja domača preizkušnja v skupinskem delu Lige prvakinj se bo v soboto, 10. novembra, začela ob 15. uri. Dan kasneje se bosta ob 18. uri pomerila Podravka Vegeta in Thüringer, ki se še borita za preostalo prosto mesto, ki vodi v drugi del elitnega evropskega tekmovanja.

LIGA PRVAKINJ, 5. KOLO, KODELJEVO
sobota, 10. november, ob 15.00
RK KRIM MERCATOR : GYŌRI AUDI ETO KC

nedelja, 11. november, ob 18.00
HC PODRAVKA VEGETA : THÜRINGER HC

Komentarji