Ormožanom tudi tokrat ni šlo; boljši so bili Celjani

Danes smo si ogledali že prvi tekmi 9.kroga 1.NLB lige. Celjani so v domači dvorani gostili ormoške vinarje, Mariborčani pa rokometaše SVIŠa iz Ivančne Gorice. Ormožani so do sedaj vknjižili že štiri zaporedne poraze, tako da bi bil že skrajni čas, da začnejo ponovno zmagovati. Ampak danes bo pot do zmage težka in trnjeva, kajti Celjani so v domači dvorani nepremagljivi.


Do 11.minute smo lahko spremljali zelo izenačen dvoboj, nato pa so Celjani, ob zadetku Jana Jurečiča, povedli za 3 zadetke, 6 : 3. Nekaj minut kasneje so svojo prednost povečali še za zadetek, nato pa so v 25.minuti tekme, ponovno je bil natančen Jurečič, vodili že za 7, 16 : 9. Do konca polčasa večjih sprememb nismo več videli, na odmor so odšli s rednostjo 5 zadetkov. Rezultat polčasa je postavil Rok Žuran, 18 : 13.

Drugi polčas so Ormožani ponovno začeli nekoliko v krču, videli smo kar nekaj nepotrebnih napak in izgubljenih žog. Sicer so uspeli zaostanek držati na 6 zadetkov, vendar pa se jim nikakor ni uspelo približati na manj. Celjani so še naprej uspešno narekovali tempo igre.  V 47.minuti tekme se je Ormožanom, ob zadetku Žurana, uspelo približati na 3 zadetke zaostanka, 25 : 22. Vendar pa se Celjani niso uspeli zmesti ter še naprej narekovali samo igro. Nekaj nestrinjanj s sodniškimi odločitvami smo videli predvsem na ormoški klopi, zaradi česar si je Saša Praprotnik tudi prislužil rumeni karton. Veliko preglavic pa je gostom povzročal tudi vratar Aljaž Pajntar, ki je zaklenil svoja vrata. Tekmo so zaključili Celjani. Zlatorog ostaja nepremagljiv, končni rezultat je bil 34 : 28.

Pri domačih sta bila najbolj natančna Jan Jurečič, zadel je 7-krat, in David Razgor, s 6 zadetki. Pri gostih pa je celjsko mrežo kar 9-krat zatresel Rok Žuran. Domači vratar Aljaž Pajntar je zbral kar 17 obramb.

Celjani v soboto odhajajo na gostovanje v Zagreb, nato pa jih v 10.krogu domačega prvenstva čaka gostovanje pri novomeški Krki. Ormožani pa imajo sedaj dovolj časa, da se pripravijo na tekmo 10.kroga. Tokrat bodo gostili mariborski Branik.

 

RK Celje Pivovarna Laško : RK Jeruzalem Ormož 34 : 28 (18 : 13)

RK Celje Pivovarna Laško: Vujović 2, Jurečič 7, Malus 3, Košec, Razgor 6(4), Ovniček 3, Nenadić 2, Pajntar, Accambray 3, Ferlin, Kodrin 2, Horžen 1, Jezernik, Anic 2, Bećiri 3

Trener: Tomaž Ocvirk

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 4(5)

RK Jeruzalem Ormož: Šulek M., Bogadi 2, Šoštarič 2, Čudič 2, Žuran 9(1), Škrinjar, Šulek T., Kocbek 2, Balent, Horvat, Kosi 1, Ozmec 2, Mesarić 3, Vujović 5

Trener: Saša Praprotnik

Izključitve: 4minute

7-metrovke:  1(3)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Grega Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji