Napeta končnica v Taboru prinesla zmago domačih

V mariborsko dvorano Tabor so danes pripotovali rokometaši SVIŠa iz Ivančne Gorice. Mariborčani so v prejšnjem krogu iz Dola pri Hrastniku odnesli zgolj točko, Goričani pa so v domači dvorani morali priznati premoč nasprotnika. Vsekakor smo lahko danes pričakovali trd boj za novi dve točki.


Prvi polčas so nekoliko boljše začeli domači rokometaši. Že v 8.minuti so, ob zadetku Tadeja Soka, povedli za 3 zadetke, 5 : 2. Svojo prednost so nato iz minute v minuto samo še povečevali in uspešno nadigravali gostujočo obrambo. V 24.minuti je bila prednost Mariborčanov že 8 zadetkov. Za 14 : 6 je zadel Izidor Budja. Goričani nikakor niso znali pravilno sestaviti obrambe, v napadu smo videli kar nekaj napak. Igra jim ni stekla tako kot bi mogla, kar pa nam priča tudi število danih zadetkov. V prvem polčasu so bili uspešni le 10-krat. Na odmor so s prednostjo 8 zadetkov odšli domači rokometaši, 18 : 10.

Tudi začetek drugega polčasa je bil za goste katastrofalen. V 40.minuti so Mariborčani vodili že za 12 zadetkov, 24 : 12. Ko smo že mislili, da so se gostje popolnoma predali, pa so nas le-ti dobro presenetili. Če je prvih 10 minut drugega polčasa pripadalo domačinom, so v naslednjih 10.minutah vajeti v svoje roke prevzeli gostje. Do 49.minute tekme je Goričanom uspelo svoj zaostanek znižati na 5 zadetkov. Po delnem izzidu 0 : 7 je bil v 49.minuti tekme rezultat v dvorani Tabor 25 : 20. Spremljali smo izredno napeto končnico. Na koncu pa so Goričani vseeno morali priznati rahlo premoč domače ekipe. Končni rezultat je bil 32 : 30 za mariborski Branik. Vsekakor pa je tu ponovno potrebno pohvaliti domačega vratarja Marina Đurico, ki je obranil kar nekaj pomembnih strelov.

Pri domačih je bil z 9 zadetki najbolj uspešen Tadej Sok, Marin Đurica je zbral 19 obramb. Pri gostih pa je bil s 7 zadetki najuspešnejši Timotej Knez.

V naslednjem krogu Mariborčani odhajajo na težko gostovanje v Ormož, Goričani pa bodo gostili Ribničane.

 

RK Maribor Branik : RK SVIŠ Ivančna Gorica 32 : 30 (18 : 10)

RK Maribor Branik: Đurica, Žabič, Planinšek 1, Celminš 3, Marušič 3, Sok 9, Šol 1, Simonič, Jerenec 3, Velkavrh 1, Budja 1, Jerebie 6, Golik 3(1), Buneta 1, Štumpfl

Trener: Marko Šibila

Izključitve: 6minut

7-metrovke: 1(1)

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Knez 7, Zafran 1, Fink 4, Grojzdek 3, Hrovat, Stopar 5(1), Škorc, Košir Matej 2, Struna, Kutnar, Krabonja 5, Željko, Vencelj, Bučar, Košir Matic 1, Vidmar 2

Trener: Aleksander Polak

Izključitve: 2minuti

7-metrovke: 1(2)

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: RK SVIŠ Ivančna Gorica

Komentarji