Marin Đurica: “V zaključku srečanja nas je Sviš presenetil in s tem zasenčil današnjo zmago.”

Rokometaši SVIŠa so včeraj v dvorani Tabor prikazali odličen drugi polčas in ogrozili Mariborčane. Vendar pa so domači ostali zbrani vse do konca tekme ter dve točki obdržali doma.


Po razburljivi končnici tekme med mariborskim Branikom in SVIŠem iz Ivančne Gorice, je dvoboj na koncu vselej pripadel domači ekipi. Mariborčani so se borili do zadnjega sodnikovega žvižga, Goričani pa so kljub vsemu pokazali borben rokomet. Verjamemo, da so se tudi gostje borili do zadnje sekunde, kajti priti iz -12 na -2 zaostanka ni mačji kašelj. Po tekmi sta misli strnila oba vratarja,  Domen Škorc, SVIŠ, in Marin Đurica, Branik.

Marin Đurica, RK Maribor Branik: V zaključku srečanja nas je Sviš presenetil in s tem zasenčil današnjo zmago. Vendar dve točki sta tukaj, kar je najbolj pomembno. Najtežje je igrati takšne tekme, ko ti kot favoritu že v naprej prisodijo lahko tekmo, ti pa se moraš vseeno maksimalno potruditi, da bi prišel do uspeha. Z odličnim uvodom v srečanje smo dokazali, da smo lahko konkurenčni vsem nasprotnikom. Škoda, da je prišlo do tega nepotrebnega padca v 2. polčasu, toda po zadnji tekmi proti Dolu smo potrebovali ti dve točki za končni cilj, uvrstitev v končnico za prvaka.”

Domen Škorc, RK SVIŠ Ivančna Gorica: “V prvem polčasu je bilo preveč protinapadov s strani Maribora, dobili smo preveč lahkih zadetkov in z ekipo kot je Maribor se nato težko kosaš. V tem času se je razbranil njihov vratar in to se je poznalo na rezultatu. V drugem delu smo se nato le sprostili, začeli smo dosegati lahke zadetke in prednost domačih smo zmanjšali. A na koncu se je ponovila zgodba iz prvega dela, ko nismo dosegli zadetka in Maribor je zasluženo zmagal.”

10.krog 1.NLB lige

RK Jeruzalem Ormož : RK Maribor Branik

RK SVIŠ Ivančna Gorica : RD Riko Ribnica

 

Pripravila: Manja Fišter

FOTO:  RK Maribor Branik

Komentarji