Jan Jurečič: “V ligi NLB so nasprotniki proti nam vedno izredno motivirani.”

V celjski dvorani Zlatorog smo si včeraj lahko ogledali dvoboj med Celjani in ormoškimi vinarji. Vinarjem ne gre vse po načrtu, forma jim je začela padati, nekako ne najdejo izhoda iz tega obdobja zaporednih porazev. Na drugi strani pa Celjani, kljub natrpanemu urniku tekem v Ligi prvakov in domačem prvenstvu, nizajo zmage.


V Zlatorogu večjih presenečenj nismo videli. Sicer smo v uvodnih minutah lahko spremljali izenačen dvoboj, ampak so domači hitro pokazali svojo izkušenost in uspešno držali svojo rezultatsko prednost. In kot smo pri Ormožanih že vajeni, smo bili ponovno deležni velikih nestrinjan s sodniškimi odločitvami. Tokrat si je zaradi ugovarjanja sodniku rumeni karton prisluži trener ormoške izbrane vrste. Po tekmi sta misli strnila najboljša strelca obeh moštev, Jan Jurečič in Rok Žuran.

Jan Jurečič, RK Celje Pivovarna Laško: “Tekma ni bila lahka. V Ligi NLB so nasprotniki proti nam vedno izredno motivirani. Malce se nam je poznala utrujenost, saj smo padli v realizaciji in ni bilo prave zbranosti v obrambi. A navkljub temu smo zanesljivo prišli do zmage, kar je bil primarni cilj.”

Rok Žuran, RK Jeruzalem Ormož: “Do petnajste minute v prvem delu smo igrali dokaj dobro, nato pa fizično padli. Celje je to izkoristilo in nam pobegnilo na sedem zadetkov. Razliko smo do polčasa uspeli malce znižati, v drugem delu pa z boljšo obrambo igrali zelo dobro, žal pa to ni bilo dovolj za kaj več kot znosen poraz.”

Pripravila: Manja Fišter

FOTO: Matia Ščukovt/RD Koper

Komentarji