Afriški prvaki po podaljšku ugnali Madžare v borbi za 7. mesto

V borbi za 7. mesto sta si nasproti stali ekipi Egipta in Madžarske. Egipčani so upravičili vlogo favorita in premagali naše vzhodne sosede, a šele po podaljšku.


Egipt : Madžarska 36:35 (31:31) (28:28) (17:11)
Zein 12, Shebib 5; Bodo in Lekai 7

Egipčani so odlično odprli obračun in povedli s 4:0. Madžari so prvi zadetek dosegli v 5. minuti, ko je natančno meril Gabor Ancsin. Po 20 minutah igre so afriški prvaki prvič ušli na 6 zadetkov prednosti (14:8). Toliko pa je razlika znašala tudi ob polčasu, ko je bil rezultat 17:11.

Vratar Egipta Karim Hendawy je v prvem polčasu zbral 12 obramb. Na začetku drugega dela je 3 zaporedne gole za afriško reprezentanco dosegel Ali Zein, ki je bil na koncu tudi najboljši strelec obračuna.

V 44. minuti so se Madžari uspeli približati na 3 zadetke zaostanka (22:19), toda v izredno kratkem času so Egipčani znova povezali 3 zaporedne gole. Kljub temu je v 52. minuti zadišalo po napeti končnici. Madžarska se je namreč prikradla zgolj na 2 zadetka (26:24).

Mate Lekai je s samostojno akcijo svojo reprezentanco 2 minuti pred iztekom srečanja pripeljal na minimalni zaostanek (28:27). Zapravljen napad Egipta je nato ponudil Madžarom 24 sekund dolgo priložnost za izenačenje. To je unovčil Richard Bodo, ki se je v drugem delu razigral in dosegel 6 zadetkov.

Egipčani so vodili celotno tekmo, Madžarska pa je 10 sekund pred koncem prišla do prvega izenačenja in obračun pripeljala v podaljšek. Po dveh minutah podaljšane igre je naša sosednja država prvič na tekmi povedla.

Prvi podaljšek se je končal s 3 zadetki na vsaki strani (31:31). V drugem delu je junak Egipta postal drugi vratar Mohamed Aly, ki je zbral nekaj izjemnih obramb. Napadalni egiptovski voz pa je naprej vlekel Zein. 35 sekund pred iztekom ure je iz krila uspešno zaključil Mohammad Sanad, madžarski napad pa je nato zapravil Zoran Ilić. Po dolgem boju so tako Afričani prišli do 7. mesta.

Foto: IHF/Facebook

 

Komentarji