Golijada za tretje mesto pripadla Špancem

V obračunu za tretje mesto sta se v Stockholmu pred 9000 glavo množico pomerili reprezentanci Švedske in Španije. Reprezentanti Španije so zahvaljujoč odlični igri v drugem polčasu prišli do preobrata ter se veselili zmage z rezultatom 36-39 in svoje tretje bronaste medalje na svetovnih prvenstvih.


Tekmo so bolje otvorili reprezentanti Švedske, ki so s po dvema zadetkoma Wanneja in Darja do 4. minute povedli z dvema zadetkoma razlike (4-2). Španci so Skandinavcem odgovorili s tremi zaporednimi zadetki, Švedi pa so jim nekaj minut kasneje vrnili v isti meri in ponovno prevzeli prednost dveh golov (8-6). Domačini so v nadaljevanju uspešno držali prednost, v 26. minuti pa slednjo povišali na +4 ter si s tem pripravili boljše izhodišče za drugi polčas. Po seriji zadetkov Wanneja je zadnji zadetek prvega polčasa dosegel Johansson, ekipi pa sta na odmor odšli ob rezultatu 22-18 v korist Švedov.

Uvod v drugi polčas je švedsko pravljico hitro spreobrnil v nočno moro. Med 34. in 39. minuto so Španci domačinom nasuli šest zaporednih zadetkov ter prevzeli vodstvo z rezultatom 23-25. Ekipi sta si v nadaljevanju izmenjevali zadetek za zadetek, v končnico srečanja pa so Španci stopili s prednostjo treh golov (30-33). Štiri minute pred koncem so Španci povedli s štirimi zadetki prednosti ter si na široko odprli vrata do bronaste medalje. Tekma se je končala z rezultatom 36-39 v korist rokometašev iz Iberskega polotoka.

V taboru domačinov se je pod 9 zadetkov podpisal igralec tekme Hampus Wanne, pri Špancih pa je enako število golov dosegel Adrian Figueras Trejo.

FOTO: IHF

Komentarji