Nemška reprezentanca z izjemnim Wolffom do 5. mesta

V tekmi za 5. mesto sta se udarili reprezentanci Nemčije in Norveške. V švedski prestolnici so Nemci skozi celotno srečanje vodili in tako povsem zasluženo slavili.


Nemčija : Norveška 28:24 (16:13)
Witzke, Hafner in Golla 5; Gullerud 6, Reinkind 4

Rokometaši Nemčije so po 5 minutah igre povedli s 4:1. Norvežani so se nato uspeli približati, a so se Nemci do konca prvega polčasa znova rahlo oddaljili.

Prvi polčas je bil povsem v znamenju Andreasa Wolffa, ki je zbral 9 obramb, od tega je prestregel kar 3 sedemmetrovke. To je privedlo do izida 16:13 ob odhodu rokometašev na odmor.

Nemci so odlično odprli tudi drugi del srečanja in ušli na najvišjo prednost 6 zadetkov (20:14). V 45. minuti je bil zaostanek Norveške še vedno dokaj visok (23:18). Zelo nerazpoložen je bil njihov glavni adut Sander Sagosen. Iz 7 strelov je namreč dosegel le 2 gola.

Sledil je 5 minut dolg strelski post Nemčije, ki ga je nato prekinil Luca Witzke. Kljub temu so Nemci v zadnjih 8 minut vstopili s 5 zadetki prednosti (25:20). Norveški voz je 2 minuti pred iztekom srečanja Nemčiji približal Magnus Gullerud (26:24).

Toda v ključnem trenutku je Kai Hafner zatresel norveško mrežo in jasno je bilo, da bo 5. mesto pripadlo Nemčiji. Končni rezultat je znašal 28:24, Wolff pa je na koncu zbral kar 18 obramb in bil povsem pričakovano proglašen za najboljšega posameznika obračuna.

Foto: Deutscher Handballbund/Facebook

Komentarji