Ajdovščina do pomembne zmage proti Ptuju

Ajdovščina, ki je trenutno tretjeuvrščena ekipa 2. državne rokometne lige, je danes gostila Ptujčane, ki so po 13. krogih zasedali drugo mesto. Kljub porazu z rezultatom 25-23 so slednji po 14. odigranih krogih ostali tik pod vrhom, domačini iz Ajdovščine pa so se jim z zmago približali na zgolj točko zaostanka.


Tekmo so z dvema zadetkoma otvorili domačini, gostje pa so do 5. minute rezultat poravnali na 2. Do 10. minute smo spremljali izenačen dvoboj, nato pa so domačini s šestimi zaporednimi zadetki zbežali na šest golov prednosti (11-5). Gostje so se v končnici pobrali in se do konca polčasa približali na štiri zadetke zaostanka. Ekipi sta na odmor odšli ob rezultatu 13-9.

Drugi polčas smo spremljali izredno izenačen dvoboj, na katerem pa so se gostje iz Ptuja do polovice drugega dela približali na zgolj zadetek zaostanka (18-17). Še v 52. minuti so gostje zaostajali samo za en gol, nato pa so domačini zabili tri zaporedne zadetke in v 56. minuti odločili izid srečanja (23-19). Tekma se je končala z rezultatom 25-23.

V taboru Ajdovščine sta po 8 zadetkov dosegla Dimitrij Mičovič in Jani Svetik, pri gostih pa je 10 krat žogo za hrbet domačega vratarja spravil Matej Rojht.

FOTO: RK Ajdovščina Facebook

Komentarji